5X Trendy papier maché items die je moet hebben 
in Trends

5X Trendy papier maché items die je moet hebben

Papier maché woonitems zijn helemaal hot. Ja, je leest het goed, papier maché is niet alleen voor basisschool knutselprojecten. Van lampen tot vazen, met papier maché kun je alle kanten op! 

Hoe mooi je zelfgemaakte knutselwerkjes ook waren, de volgende 5 items stelen pas écht de show.

Papier maché woonaccessoires op een rijtje

1. Luchtige hanglamp

hanglamp papier mache

Deze papier maché lamp geeft je luchtigheid, niet alleen door de kleur (mooi gebroken wit) maar ook de textuur. Zo past het in zowel een boho- als een japandi-interieur. Als finishing touch heeft de lamp een afwerking van mangohout.

€ 99,95

SHOP

2. Beste streepje voor

serax bloempot papier mache

Dat papier maché niet altijd wit is, bewijst deze bloempot. Met zijn mooie streepje valt hij lekker op in je huiskamer. Gebruik ‘m om een mooi plantje in te zetten, of doe er iets anders mee: met zo’n leuk streepje is het een echte alleskunner.

€ 50,95

SHOP

3. Mushroom lamp

mushroom papier mache lamp

Sohome

Wat is er beter dan een mushroom lamp? Een mushroom lamp van papier maché! Deze mooie paddenstoel lamp is verkrijgbaar in twee kleuren (gebroken wit en grijs), dus welke sfeer je ook voor gaat - deze mushroom lamp hoort erbij.

€ 99,95

SHOP

4. Wandkastje voor al je schatten

wandkastje papier mache

BePureHome

Een organisch wandrekje is dé trend van dit moment, dus we zijn helemaal verliefd op deze papier maché versie. Elk item is uniek, want deze kastjes worden met de hand gemaakt. Perfect om je mooiste items tentoon te stellen!

€ 129,-

SHOP

5. Statement vaas

papier mache grote vaas

BePureHome

Een vaas kon niet ontbreken uit dit lijstje, want papier maché vazen zijn er in overvloed. Wat deze zo speciaal maakt? Hij is mooi groot én heeft een prachtige kleur. Perfect om mooie gedroogde takken of bloemen in neer te stallen.

€ 77,95

SHOP

Wat is papier maché?

Papier maché is simpelweg een materiaal dat bestaat uit papier en lijm. Het papier wordt in water zacht gemaakt en zo in lagen op elkaar geplakt.

Er zijn veel DIY’s te vinden met papier maché, zoals lampen en tafeltjes. Als papier maché droog is, bewerk en beschilder je het zoals je wilt. Zo creëer je de meest uiteenlopende vormen en stijlen.

Lekker duurzaam

We willen allemaal graag bewuster leven en voorzichtiger omgaan met de planeet. Papier maché past helemaal in deze trend!

Het materiaal is duurzaam, want het bestaat enkel uit (gerecycled) papier, lijm en verf. Papier krijgt zo een nieuw leven én je interieur krijgt er een nieuw item bij.

Hoe combineer je papier maché?

Papier maché is natuurlijk en organisch. Net als handgevormde vazen passen ze daarom perfect in een moderne woon- of slaapkamer. Samen met beige tinten laat je papier maché het beste uit de verf komen.

Let wel op, want niet elk papier maché item is even sterk. Als het om een bloempot gaat, moet je zeker weten dat het waterbestendig is. Sommige papier maché items hebben daarom een coating.

Lees ook: Deze salontafel hack scheelt je honderden euro's


Uitgelichte afbeelding: Remodelista via Pinterest

Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen