De mooiste beige muurverf op een rijtje

Dat beige een trendkleur is, is geen geheim. Deze prachtige, neutrale kleur straalt warmte uit, zonder te veel op te vallen. Daarnaast is beige ontzettend goed te combineren met andere kleuren in je interieur. Zo raak je er nooit op uitgekeken. Wil je zelf ook aan de slag met beige in je interieur? Hier ontdek je de mooiste beige muurverf. 

Beige is dé trendkleur van het moment  

Vergeet dat oude vertrouwde grijs, beige is nu dé kleur in de interieurwereld. In tegenstelling tot de vaak koele ondertoon van grijs, straalt beige warmte uit. Zo ontstaat er een serene en uitnodigende sfeer. Beige is geen vluchtige trend; het is een basiskleur waar je alle kanten mee op kunt.

De schoonheid van beige ligt in zijn vermogen om moeiteloos te passen in diverse interieurstijlen, van modern tot klassiek. Het dient als een neutrale achtergrond voor je interieur. Beige is niet bang om op de achtergrond te staan, maar het heeft zeker een statement te maken.

Japandi woonkamer met beige bank en beige muren

bron: @zinaterazina

Verschillende tinten beige muurverf 

Elke beige kleur heeft een andere ondertoon. Het bepalen van de ondertoon is essentieel bij het kiezen van de juiste beige tint voor je interieur.

Roze ondertoon: Beige met een roze ondertoon straalt een warme en gezellige sfeer uit. Deze tint is perfect om een vleugje romantiek aan je interieur toe te voegen. Beige met een roze ondertoon gaat ook goed samen met natuurlijke texturen, waardoor een knusse en uitnodigende omgeving ontstaat.

Groene ondertoon: Beige met een groene ondertoon brengt frisheid en een vleugje natuur in huis. Het is ideaal voor het creëren van een rustgevende ambiance. Deze tint beige is koel, waardoor het goed samengaat met andere koele tinten in je interieur.

Grijze ondertoon: Een beige met een grijze ondertoon neigt naar neutraliteit en kan een eigentijdse uitstraling geven aan je interieur. Deze tint is geschikt voor strakkere en modernere inrichtingen en kan goed gecombineerd worden met minimalistische designelementen.

Gele ondertoon: Beige met een gele ondertoon straalt warmte uit. Deze tint brengt een energieke en optimistische sfeer in een ruimte. Perfect voor het opfleuren van een kamer en het creëren van een uitnodigende ambiance. Een voorbeeld van beige met een gele ondertoon is sandy beach van Flexa.

Bruine ondertoon: Beige met een bruine ondertoon heeft een aardse en warme uitstraling en past daarom goed in de Japandi trend. Het kan een gevoel van geborgenheid oproepen, waardoor het ideaal is voor gezellige en comfortabele ruimtes.

beige muurverf in moderne woonkamerbron: @charissaathome

Onze favoriete koele beiges:

  • Farrow & ball wimborne white
  • Sikkens F3.03.80
  • Histor forel
  • Kwantum klei

Onze favoriete warme beiges:

Onze favoriete neutrale beiges:

Populaire RAL-kleuren beige 

Een RAL-nummer verwijst naar een kleurcode in het RAL-kleursysteem, dat veel wordt gebruikt in de interieurwereld. Elk RAL-kleur heeft een uniek viercijferig nummer. Met dit nummer laat je zelf je verf mengen.

Een RAL-nummer maakt het leven een stuk makkelijker als je specifieke kleuren wilt doorgeven of ergens anders wilt toepassen, zoals in verf en coatings. Het gebruik van RAL-nummers helpt ervoor te zorgen dat dezelfde kleur consistent wordt gebruikt in verschillende producten en toepassingen.

RAL-nummers voor de kleur beige variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en trends, maar er zijn enkele populaire keuzes die vaak in interieurs worden gebruikt:

  • RAL 1013 - Parelwit: Deze beige muurverf heeft een lichte gele ondertoon, waardoor hij meteen warmte toevoegt in je interieur.
  • RAL 1019 - Grijsbeige: Deze tint heeft een subtiele grijze ondertoon, waardoor het een neutrale en moderne uitstraling krijgt. Deze kleur wordt ook wel greige genoemd.
  • RAL 7032 - Kiezelgrijs: Dit is ook echt een greige kleur, die een stuk donkerder is. Afhankelijk van de lichtinval is deze kleur donkergrijs of beige.
  • RAL 9001 - Crèmewit: Hoewel officieel crèmewit, heeft deze kleur een warme beige ondertoon. Het is een van de meest populaire RAL-kleuren voor interieurs. Afhankelijk van de lichtinval lijkt de kleur taupe of wit, maar altijd met een mooie, warme ondertoon.
  • RAL 9002 - Grijswit: Deze kleur is nét even iets anders dan RAL 9001. Het heeft een grijze ondertoon, waardoor het meer een koele beige is.
  • RAL 9010: Deze beige is net van wit af, met een koele ondertoon. Het is de perfecte optie als je geen wit in huis wilt, maar ook geen beige die naar geel neigt.

Ook leuk: Trend alert! colour drenching

Tips om de mooiste kleur beige te kiezen

Helaas is het vinden van een mooie kleur op Instagram niet genoeg. Grote kans dat als je deze kleur zelf schildert, hij heel anders lijkt dan op de foto. Dit heeft onder andere te maken met de lichtinval van je woning. Ook heeft vrijwel elk type beeldscherm(instelling) invloed op hoe je kleuren ziet.

Overweeg daarom de lichtinval in de kamer bij het kiezen van beige muurverf. Niet alleen de hoeveelheid natuurlijk licht is belangrijk, maar ook de kleur van het licht. Heb je vooral ochtendlicht in je interieur? Dan heeft dit invloed op hoe jij de kleur beige ervaart. Hetzelfde geldt voor middag- of avondlicht.

Een verftester maken 

Vertrouw niet alleen op de kleur van het verfblik! Breng kleurstalen aan op de muur en bekijk ze gedurende enkele dagen. Hierdoor kun je zien hoe de kleur zich gedraagt in verschillende lichtomstandigheden en hoe het zich verhoudt tot de rest van je interieur.

Voordat je je definitieve keuze maakt, is het een goed idee om de gekozen beige tint op een klein deel van de muur te testen. Bekijk het hierna de kleur op verschillende tijdstippen op de dag, zodat je een goed beeld krijgt van de kleur in je woning.

Je maakt een tester door een kleine hoeveelheid verf op een stuk karton aan te brengen. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van hoe de kleur eruitziet in jouw specifieke ruimte. Je kunt ook verf testers kopen.

Vergeet ook niet de bestaande kleuren en materialen in je interieur mee te nemen in je beslissing. Beige is een flexibele kleur, maar het kan helpen om te zien hoe het samengaat met je meubels, vloer en accessoires. Zorg ervoor dat het harmonieus blendt met de rest van de ruimte.


Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen