Hebben! Dit zijn de mooiste eettafel lampen

Eetkamer met houten eettafel en drie hanglampen erboven
@yaramairin

De eettafel is de plek waar alles samenkomt. Dagelijks eet je hier, werk je er, doet je kroost er huiswerk of doe je hobbyprojecten. Een eettafel lamp is hierbij dé sfeermaker.

Van industrieel tot klassiek en alles daartussenin, met een hanglamp boven je eettafel creëer je elke sfeer die je maar wilt. Wij hebben hier vijf mooie opties klaargezet die met een paar klikken in je huis hangen!

1

Vijf op een rij

Goossens wonen

Deze lamp is maar liefst 1,30 meter lang en staat daarom prachtig boven je lange eettafel. Het smoke glass zorgt voor gezellig, sfeervol licht. Perfect voor lange avonden aan tafel.

 

€ 349,-

_______________________________

2

Gevlochten goed

Bol.com

Voor een natuurlijke look zit je met deze lamp helemaal goed. Deze bamboe lamp past perfect in een boho vibe en is ook nog eens spotgoedkoop. Hang hem boven een kleine (ronde) eettafel voor maximaal effect.

€ 53,20

_______________________________

3

Moderne kroonluchter

Bol.com

Met deze mooie lamp heb je een echte eye-catcher te pakken. De lamp trekt alle aandacht naar zich toe, maar dat verdient hij zeker. Met zijn moderne lijnenspel krijgt je interieur iets extra’s.

€ 139,-

_______________________________

4

Bollenspel

Praxis

Wow! Deze lamp geeft meteen luxe vibes. Met de afwerking van bras is deze lamp een mooie toevoeging aan je interieur.

€ 139,-

_______________________________

5

Trosje lampen

Goossens wonen

Deze opvallende hanglamp met een verzameling bollen staat prachtig onder kleinere, ronde eettafels. Deze dynamische lamp geeft nét iets meer speelsheid boven je eethoek.

€ 458,-

Zo kies je de mooiste lamp voor boven de eettafel

Lang, kort, groot, klein: het aanbod lampen is groot. Gelukkig zijn er een paar dingen om op te letten als je op zoek bent naar de perfecte eetkamerlamp.

Als je een lange eettafel hebt van 1,50 meter of meer, is het een goed idee om meerdere lichtbronnen te gebruiken. Zo wordt het licht gelijkmatig over de tafel verdeelt en benadruk je de lengte van de tafel.

Boven een ronde tafel staat één lamp of een cluster van lampen mooi, zoals Hanglamp Ball van Goossens. Ook mooi: een grote lamp statement lamp, zoals deze look-a-like Vertigo lamp.

Positie van de lamp

Hoe hoog moet je de lamp boven je eethoek hangen? Goeie vraag! Dit is namelijk cruciaal voor de look van de lamp.

Waar je de lamp hangt, bepaalt namelijk de sfeer die het licht creëert. Als de lamp te laag hangt, schijnt het licht op de tafel en is de rest van de ruimte donker. Hang je de lamp te hoog, dan is er weinig sfeer.

Dus, wat is dan de beste positie? Zorg er ten eerste voor dat de lamp niet op ooghoogte hangt. Je wil niet tussen de lamp moeten doorkijken om de ander te zien. Hang kleinere lampen 60 cm boven de tafel, en grotere lampen tussen de 60 cm en 75 cm (vanaf de onderkant van de lamp).

Let ook op de hoogte van de ruimte zelf: als je een hoog plafond hebt, kies je gerust voor een lamp die hoger hangt, zodat het licht beter verspreidt. Hoe hoger de lamp hangt, hoe groter het oppervlakte dat verlicht wordt.

Lees ook:  Upcycle je oude vazen met deze geweldige DIY

Uitgelichte afbeelding: Yara Mairin via Facebook

Interiorvibes
Logo