Maak een interieur moodboard in 4 simpele stappen

Wat is een moodboard eigenlijk? Een moodboard is een creatieve verzameling van alles wat jouw aandacht trekt. Dit kunnen bepaalde kleuren, materialen of meubels zijn. Het wordt gebruikt om een idee, een gedachte of gevoel te visualiseren en kan gebruikt worden om een sfeer weer te geven. Door middel van dit artikel wil ik jullie in een aantal stappen laten zien hoe je het beste een moodboard kunt maken.

Moodboard
Moodboard van een woonkamer bron: Pinterest

1. Stijl en sfeer

Als je begint met een moodboard begin je met de stijl en sfeer die jij wilt creëren in je nieuwe inrichting. Meestal heb je namelijk al een bepaald plaatje in je hoofd, maar loop je ergens vast. De beste manier om deze te vinden is op Pinterest of in (woon)magazines omdat je daar je mooiste ideeën vandaan kan halen. Bij de meeste bouwmarkten kun je gratis kleurstalen en behangstalen meenemen die je kunt gebruiken voor je moodboard.

2. Knippen en plakken

Inmiddels heb jij je stijl gevonden en alle plaatjes en staaltjes verzamelt.We gaan nu beginnen met de volgende stap namelijk de ondergrond van het moodboard. Je kunt hiervoor A3 of A4-papier gebruiken of een canvas en dan kan het knippen beginnen.
Begin met het knippen van de keuken, meubels of vloer die jij echt het mooist vind en verzamel de kleur en behangstaaltjes die daar het beste bij passen.

Lees ook! Budgettips: Tuin opknappen voor weinig

moodboard maken
Moodboard inspiratie bron: Pinterest

3. Inrichting

We gaan het nu hebben over de inrichting van de moodboard. Dit is het belangrijkste omdat je niet 4 verschillende soorten stoelen op het moodboard kan plakken. Wat ik altijd doe is mijn moodboard in 3 stukken te verdelen. In het eerste stuk verzamel ik alles van de keuken (denk aan de eetkamertafel, stoelen en wat voor keuken je wil), bij het tweede stuk verzamel ik alles van de woonkamer (denk aan de bank, salontafel en tv meubel) en bij het derde stuk verzamel ik de kleur op de muren, de vloer en eventueel behang. Onthoud wel dat alles in dezelfde sfeer blijft.

4. Plakken

We zijn inmiddels aangekomen bij de laatste stap, het plakken! Voordat je gaat plakken is het slim om eerst alles los op het papier te leggen. Dit zodat je daarna nog iets kunt aanpassen als je het toch niet zo bij elkaar vind passen. Vind de beste positie voor alle plaatjes en staaltjes en dan kan het plakken beginnen.

Tip! Je kunt het moodboard ook gebruiken om mee te nemen naar een woonwinkel voor bijvoorbeeld het uitkiezen van de badkamer en de slaapkamers. Zo weet je zeker dat jouw inrichting in dezelfde sfeer blijft.

Nu kun jij zelf aan de slag en hoop ik dat je wat hebt aan deze tips voor het maken van een moodboard. Succes!

Geschreven door Willemijn Bruinsma – Kramer van
 @purovivere

Uitgelicht beeld: @Innovaimbottiti
Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo