Maak zelf een interieur mood board in 4 simpele stappen
in Tips

Maak zelf een interieur mood board in 4 simpele stappen

Wat is een mood board eigenlijk? Een mood board is een creatieve verzameling van alles wat jouw aandacht trekt. Dit kunnen bepaalde kleuren, materialen of meubels zijn. Het wordt gebruikt om een idee, een gedachte of gevoel te visualiseren en kan gebruikt worden om een sfeer weer te geven. 

Door middel van dit artikel wil ik jullie in een aantal stappen laten zien hoe je het beste een mood board kunt maken.

Moodboard
Moodboard van een woonkamer bron: Pinterest

1. Stijl en sfeer

Als je begint met een mood board, begin je met de stijl en sfeer die jij wilt creëren in je nieuwe inrichting. Meestal heb je al een bepaald plaatje in je hoofd, maar loop je ergens vast. De beste manier om deze te vinden is op Pinterest of in (woon)magazines, omdat je daar je mooiste ideeën vandaan kan halen.

Tip! Bij de meeste bouwmarkten kun je gratis kleurstalen en behangstalen meenemen die je kunt gebruiken voor je mood board.

2. Knippen

Inmiddels heb jij je stijl gevonden en alle plaatjes en staaltjes verzameld. We beginnen met de volgende stap; de ondergrond van het mood board. Je kunt hiervoor A3 of A4-papier gebruiken of een canvas. Nu kan het knippen beginnen!


Knip afbeeldingen van keukens, meubels of vloeren uit die jij écht het mooist vindt, en verzamel de kleur en behangstaaltjes die daar het beste bij passen.

Lees ook! Budgettips: Tuin opknappen voor weinig

een witte muur met verschillende mood board afbeeldingen

3. Inrichting

We gaan het nu hebben over de inrichting van de mood board. Dit is het belangrijkste, omdat je niet vier verschillende soorten stoelen op het mood board kan plakken. Wat ik altijd doe, is mijn mood board in drie stukken te verdelen.

In het eerste stuk verzamel ik alles van de keuken. Denk aan de eetkamertafel, stoelen en wat voor keuken je wil. Bij het tweede stuk verzamel ik alles van de woonkamer. Denk aan de bank, salontafel en tv-meubel. en bij het derde stuk verzamel ik de kleur op de muren, de vloer en eventueel behang. Zorg wel dat alles in dezelfde sfeer blijft.

Ook leuk: ontdek de beste tv-wand inspiratie 

4. Plakken

We zijn inmiddels aangekomen bij de laatste stap: het plakken! Voordat je gaat plakken, is het slim om eerst alles los op het papier te leggen. Dit doe je zodat je daarna nog iets kunt aanpassen als je het toch niet zo bij elkaar vindt passen. Vind de beste positie voor alle plaatjes en staaltjes en dan kan het plakken beginnen.

Tip: meer leren over interieurontwerp? Ontdek onze cursus: de basis van interieur en ga zelf aan de slag met het creëren van je droominterieur!

Je kunt het mood board ook gebruiken om mee te nemen naar een woonwinkel voor bijvoorbeeld het uitkiezen van de badkamer en de slaapkamers. Zo weet je zeker dat jouw inrichting in dezelfde sfeer blijft.

Nu kun jij zelf aan de slag. Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips voor het maken van een mood board. Succes!

Lees ook: Japandi – dé minimalistische woontrend van dit moment

mood board met kleurstalen en stoffen


Geschreven door Willemijn Bruinsma – Kramer van @purovivere

Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen