Koffietijd! Zo maak je een gezellig koffiehoekje

Behoort een havercappu tot je dagelijkse ritueel? Geef jezelf de ruimte voor dit rustmomentje en maak een gezellig koffiehoekje.

Bepaal waar

De handigste plek voor een koffiehoekje is de keuken, maar je bent niet gebonden aan het aanrecht. Dit is meestal wél de handigste plek, omdat je een stopcontact nodig hebt voor je koffiezetapparaat en/of waterkoker.

Andere leuke plekken voor een koffiehoekje zijn een nisje, een trolley of een kast. Heb je een leeg hoekje in de keuken? Benut deze ruimte dan.

koffiehoekje@thuisbijcharis

Kies je koffiemachine

De één houdt van gebruiksgemak, de ander houdt het liever bij simpel. Hoe je je koffie drinkt, bepaalt het soort koffiemachine dat je zoekt.

Zo zijn er volautomaten die de koffiebonen vers voor je malen, cup- en padmachines, retro Moccamasters en professionele pistonmachines. Ga je liever voor slow coffee? Kies dan een cafetière, percolator of chemex.

Zet de koffie in de buurt

De koffie heeft ook een plekje nodig. Gebruik hiervoor een leuk blik, glazen pot of bakje. Koffie – of het nu gaat om gemalen koffie of koffiebonen – bewaar je het liefst luchtdicht, donker en droog.

Voor cups zijn er handige organizers te vinden, zoals een laatje voor onder de koffiemachine, wandplankjes en draaibare houders.

Accessoires

Zet een dienblad of leuk mandje neer om alle ingrediënten kwijt te kunnen. Denk aan suiker, lepeltjes en onderzetters.

Als je de plek hebt, kun je ook kopjes en mokken neerzetten of ophangen aan een haakje.

Vergeet de barista tools niet, zoals een melkopschuimer of mooie lepeltjes.

Koffietafelboeken

Als je dan zit met je kopje koffie, maak je de experience af met een fijn zithoekje. Leg een paar mooie koffietafelboeken neer, zodat je rustig inspiratie kan opdoen. Wij zetten hier de leukste koffietafelboeken op een rijtje.

Coffee neon signs

Uitgelicht beeld @debehangster

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo