Zo maak je een gezellig koffiehoekje in je keuken

Zo maak je een gezellig koffiehoekje in je keuken

Behoort een havercappu tot je dagelijkse ritueel? Geef jezelf de ruimte voor dit rustmomentje en maak een gezellig koffiehoekje! Lees verder voor onze tips. 

Koffiehoekje op je aanrecht

De handigste plek voor een koffiehoekje is de keuken. Om specifiek te zijn het aanrecht. Dit is meestal de handigste plek voor je koffiehoekje, omdat je een stopcontact nodig hebt voor je koffiezetapparaat en/of waterkoker. Andere leuke plekken voor een koffiehoekje zijn een nisje, sidetable, trolley of kastje.

Echt, je hebt niet veel ruimte nodig voor je koffiehoekje. Je kunt bijvoorbeeld ook in de hoogte werken boven je koffiezetapparaat. Hang wandplankjes op en zet je koffiemokken, accessoires en voorraadpotten hier neer. Lees verder voor meer ideeën voor je koffiehoekje!

@thuisbijcharis

Kies je koffiemachine

De één houdt van gebruiksgemak, de ander houdt het liever bij simpel. Hoe je je koffie drinkt, bepaalt het soort koffiemachine dat je zoekt.

Zo zijn er volautomaten die de koffiebonen vers voor je malen, cup- en padmachines, retro Moccamasters en professionele pistonmachines. Ga je liever voor slow coffee? Kies dan een cafetière of percolator.

Lees ook: 5X budgetproof cappuccino apparaten van dit moment

coffee sign in koffiehoekje@huis_vanlinda

Shop hier het neon coffee sign

Zet de koffie in de buurt

De koffie heeft ook een plekje nodig in je coffee corner. Gebruik hiervoor een leuk blik, glazen pot of bakje. Koffie - of het nu gaat om gemalen koffie of koffiebonen - bewaar je het liefst luchtdicht, donker en droog.

Voor cups zijn er handige organizers te vinden, zoals een lade voor onder de koffiemachine, wandplankjes en draaibare houders.

Ook kun je je pods, pads of koffiebonen in een leuke glazen pot stoppen. Ziet er meteen prachtig uit!


Shop de koffiecuphouder hier

Ideeën voor je koffiehoekje

Er zijn zo veel manieren om een koffiehoekje te maken! Hier wat leuke ideeën – van must-have koffieaccessoires tot de plek van je koffiehoek.

Gebruik pompjes voor siropen

Gebruik je siroop in je koffie? Dan kun je de siroop in een leuk pompje of glazen flesje omschenken. Zo kun je de gehele look van je koffiecorner op elkaar afstemmen.

Tip: je kunt ook leuke labels op je flessen plakken, zoals deze.

koffiesiroop in leuke glazen pompjes

@sanizutphen

Draaiplateau

Een draaiplateau bespaart ruimte in je koffiehoekje. Je kunt er potjes, vaasjes, siroop en andere accessoires op kwijt. Zo zijn al je koffieaccessoires binnen handbereik.

koffiehoekje met draaiplateau@pand.40

Maak een koffiebarretje

Maak van je koffiehoekje een plek om van je koffie te genieten. Met barstoelen en een wandplank maak je van je koffiehoekje een gezellig cafeetje in eigen huis.

koffiehoekje met houten barstoelen in japandi stijl@living.bylau

Tegels op de wand

Mist je koffiehoekje wat pit? Dan kunnen tegels op de muur wat dynamiek inbrengen.

Tip: vind je de bestaande tegels niet mooi? Dan kun je tegelstickers gebruiken. Deze plak je over de bestaande tegels en kun je ook weer makkelijk verwijderen.

koffiehoekje met gouden tegels op de wand

@interieur_op_4

Accessoires voor je koffiehoekje

Koffiemokken, geen enkele koffiehoek is compleet zonder ze! Laat je favoriete vondsten pronken op een rekje of rust ze uit bovenop de koffiemachine voor een gezellige en persoonlijke touch.

Als je de plek hebt, kun je ook kopjes ophangen aan een haakje. Bevestig de haakjes aan de onderkant van een wandplank of je keukenkastje. Vergeet de barista tools niet, zoals een melkopschuimer en mooie lepeltjes.

Zet een dienblad of leuk mandje neer om alle ingrediënten kwijt te kunnen. Denk aan suiker, lepeltjes en onderzetters. Zet de spullen die je het meest gebruikt binnen handbereik. Tada! Je koffiehoekje is af.

Lees ook: met deze tips creëer je de perfecte ochtendroutine

koffiehoekje met pistonmachine en mokken met haakjes

@wonenbyes

Koffietafelboeken

Als je dan zit met je kopje koffie, maak je de experience af met een fijn zithoekje. Leg een paar mooie koffietafelboeken neer, zodat je rustig inspiratie kan opdoen. Bekijk hier de leukste koffietafelboeken.

koffiehoekje in zwarte keuken met kleurrijke koffiemokken

@huis_vanlinda


Shop deze kleurrijke mokken hier

Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen