Maak zelf waveplooi gordijnen met deze slimme hack

Wave plooi gordijnen zijn een prachtige toevoeging aan elke kamer. Het zijn gordijnen met een gelijkmatige, golvende plooi die de kamer een luxe uitstraling geven. Als je de wave plooi gordijnen op maat laat maken zijn ze best prijzig. Gelukkig is er een manier om deze look te bereiken zonder de hoge kosten. Het enige wat je nodig hebt zijn ringgordijnen en onze slimme hack! 

waveplooi gordijnen

Zo maak je de waveplooi gordijnen

Je kent ‘m vast al: je verdeelt de plooien van je ringgordijnen, waardoor er een golvend effect ontstaat. Zo lijken je gordijnen op waveplooi gordijnen. Misschien heb je wel eens gelezen dat een wc-rolletje goed werkt om de plooien op hun plek te houden. Wij hebben een beter alternatief voor je! 

Romy vertelt: “Laatst besloot ik om deze truc nog netter na te maken door gebruik te maken van buisisolatie. Hierdoor heb je altijd “gelijke” plooien. De buisisolatie heb ik in stukjes van 5 cm geknipt en aan de achterkant van de plooi om de roede gedaan. Dit geeft een stijlvolle golvende uitstraling, net als bij de wave-plooi gordijnen, maar dan met veel lagere kosten. Zo creëer je de look van wave-plooi gordijnen, zonder de hoge prijs te betalen én met een extra touch van netheid.”

gordijn hack waveplooi

Lees ook: Budgettip: Houten deuren met stalen look

Wat heb ik nodig? 

Voor deze DIY heb je nodig: 

– Buisisolatie van 35 mm (verkrijgbaar bij Karwei)
– Een schaar
– Ringgordijnen 

Tip: Het is belangrijk dat de buisisolatie niet te strak om je gordijnroede zit. Koop daarom buisisolatie die een beetje groter is dan de roede. Zo zijn de gordijnen makkelijk dicht en open te schuiven. 

Zo ga je te werk: knip de buisisolatie in stukjes van 5 cm. Plaats nu achter elke plooi een stukje buisisolatie. Door de isolatie achter de buis te plaatsen, zie je het niet zitten als het gordijn dicht is. Voilà, je DIY waveplooi gordijn is klaar!

gordijn hack
waveplooi
hack gordijnen waveplooi

Shop onze favorieten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo