Natte ogen in Kopen Zonder Kijken: zorgzaam koppel zoekt droomstek in Utrecht 

Als je een trouwe KZK-volger bent, weet je hoe veel stellen op zoek zijn naar een nieuw huis door gezinsuitbreiding. Ook deze week een stel die op zoek is naar extra slaapkamers. Niet één of twee, maar víjf slaapkamers. 

Kim en Paul 

Het KZK-team strijkt deze week neer in Utrecht, waar Kim (30) en Paul (33) een huis zoeken met ruimte voor hun drie lieve pleegkinderen. Deze zorgzame verpleegkundigen hebben een groot hart: “We wilden iets doen voor kinderen die niet de liefde en aandacht krijgen die ze nodig hebben” zegt Paul. 

Concessieklok 

Zoals verwacht zijn vijf slaapkamers een hele uitdaging: 600.000 Euro budget is hoog, maar niet voldoende voor de oververhitte woningmarkt rondom Utrecht. Belangrijk is de 30 minuten fietsafstand vanaf hun werk, maar dit wordt moeilijk. De concessieklok loopt na 55 dagen af en Alex komt langs. 

De concessie “afstand” is moeilijk om los te laten: “We merken en horen natuurlijk wel dat je vaak in de file komt te staan als je afhankelijk bent van de auto en dat dat vaak vastzit, daarom willen we dat eigenlijk niet”. 

Het zoekgebied moet uitbreiden en daarmee vervalt ook de fietsafstand van maximaal 30 minuten. Uiteindelijk vindt Alex hierdoor een huis in Driebergen. 

Vintage 

Het gekochte huis is een ruime jaren ’80 woning met nogal wat “vintage” details. Het stel hoopt vurig dat er nog wat klusbudget over is, zodat Bob Sikkes zijn magische (ver)bouwkunsten kan laten zien.

Heel belangrijk zijn de vijf slaapkamers, want het stel maakt bekend dat Kim al die tijd zwanger was. Kleine Joes heeft ook een kamer nodig! 

Lees ook: Nieuw seizoen “Kopen Zonder Kijken”: jong stel zielsblij met starterswoning in Lochem 

Van de buis naar je huis

Kleurrijk thuis 

Het mood board van Kim en Paul was behoorlijk kleurrijk. Hier is styliste Roos natuurlijk superblij mee. Ze pakt de kans met twee handen aan: de hele woonkamer wordt roze, inclusief plafond. 

Helaas blijft het “zwarte metalen deuren” hokje in je bingo kaart leeg, want er wordt gekozen voor gouden deuren! Super mooi bij de roze kleur natuurlijk, daar heeft Roos goed over nagedacht. 

De roze woonkamer van Kim en Paul uit hun Kopen Zonder Kijken huis

Eindelijk is het zover: het stel mag het huis zien. Ze zijn enthousiast over de ruimte beneden, maar hun grootste wens (meer ruimte voor de kinderen) komt in vervulling als ze boven aankomen. 

Paul krijgt meteen tranen in zijn ogen bij het zien van de kinderslaapkamers, en ook Kim is zichtbaar geëmotioneerd. Paul: “Die kinderen zijn zo belangrijk voor ons en als er op zo’n manier rekening mee wordt gehouden en het wordt zo ingevuld, dan is dat gewoon wat je gelukkig maakt”. 

Lees ook: Manhattan aan de Maas: Verblijf bij hotel nhow in Rotterdam 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo