Nieuw seizoen “Kopen Zonder Kijken”: jong stel zielsblij met starterswoning in Lochem 

Het nieuwe seizoen van “Kopen Zonder Kijken” start met Lisa en Riski. Ze zijn op zoek naar meer ruimte, want hun huidige appartement is niet groot genoeg voor gezinsuitbreiding en familiebezoek. 

Dat de hulp van de KzK-experts als geroepen komt, zien we meteen als Lisa in tranen uitbarst als ze de deur opent voor Martijn Krabbé. Het stel is al een dik jaar op zoek naar een woning en hebben net slecht nieuws gekregen over een bod. Gaat het lukken om hun droomhuis te vinden? 

Lisa en Riski 

Lisa (27) en Riski (27) zijn een piepjong stel uit Lochem. Ze wonen samen in een klein appartement, waar de beperkte ruimte een uitdaging is. Te hoge woningprijzen maken het vinden van hun droomhuis lastig. 

Vooral extra slaapkamers zijn dringend. Riski komt uit Indonesië en wilt zijn familie graag uitnodigen: “Dit appartement vind ik ook mooi, maar als mijn ouders hier willen komen is dat een beetje lastig. Daarom willen we een eigen huis met extra slaapkamer.”

Concessieklok

Nieuw dit seizoen is de concessieklok: deze klok heeft een timer met 41 dagen. Heeft makelaar Alex van Keulen binnen deze tijd geen huis gevonden, dan moeten ze om tafel om de wensen opnieuw te bespreken. 

Gelukkig is de concessieklok niet nodig. Alex komt al snel bij ze langs: “Bel je ouders en nodig ze alvast uit om naar Nederland te komen, want we hebben een huis gevonden voor jullie”. Het jonge stel is in de wolken met dit goede nieuws. 

Lees ook: Binnenkijken: het indrukwekkende droomhuis van Molly Mae

Klein verbouwbudget 

De woning kost 300.000 Euro, wat met een budget van 320.000 Euro betekent dat er weinig over is voor bouwkundige Bob Sikkes. 

Bob wil het schaarse budget van 20.000 piek graag investeren in de keuken, wat volgens styliste Roos het hart van het huis is. Ook de badkamer heeft een kleine facelift nodig. Een nieuw badkamermeubel, plafond en andere vloertegels zijn genoeg volgens Bob. 

Het resultaat 

Dan is daar het moment om de blinddoek af te doen. Het stel is sprakeloos als ze de woonkamer inlopen: “Wat supermooi! Ik ben helemaal verbaasd!” roept Lisa uit. Riski’s mond valt open als hij de verbouwde keuken ziet. Hier kan hij zich als kookliefhebber helemaal uitleven. 

Ook de extra slaapkamer voor Riski’s ouders is aanwezig: “Als het goed is komen mijn ouders volgend jaar langs”. 

Lees ook: Keuken inspiratie: dit zijn de mooiste trends

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo