Slaapkamer verven? Dit zijn de beste slaapkamer kleuren

Wakker worden in een slaapkamer die je energie geeft of juist tot rust brengt, begint bij het kiezen van de juiste kleur. Er zijn genoeg slaapkamer kleuren, allemaal met hun eigen voordelen. Maar welke is de beste? We zetten ze op een rijtje. 

De kracht van kleur 

Voordat je een kleur kiest, is het belangrijk om je af te vragen welk gevoel je wilt creëren in je slaapkamer. Ga je voor rustgevend of wil je liever opwekkend? Volgens de kleurenleer is elke kleur verbonden met een gevoel. 

Zo staat blauw bekend om zijn kalmerende eigenschap, terwijl rood juist een gevoel van alertheid geeft. Denk maar aan waarschuwingsborden en stoplichten. 

In de slaapkamer kies je liever voor een rustgevende of natuurlijke kleur. Of misschien ben je wel op zoek naar een opwekkende kleur, zodat je ochtend meteen goed begint. 

  • Rustgevende kleuren: groen, blauw, wit, beige, lavendel. 
  • Natuurlijke kleuren: groen, terracotta, bruin.
  • Stimulerende kleuren: geel, roze, oranje.

De beste kleuren voor de slaapkamer

Wat zijn dan de beste kleuren voor de slaapkamer? We hebben een paar populaire kleuren op een rijtje gezet: 

1. Groen

Groen is van nature rustgevend, want het doet ons denken aan de natuur. Mooie groentinten zijn er in overvloed. Denk maar aan saliegroen, smaragdgroen, olijfgroen en mintgroen. 

Als je één groene muur te veel van het goede vindt, kun je ook denken aan groene accenten in een behang. 

Groene slaapkamer met lambrisering
Bron: est living via Pinterest

2. Beige

Op nummer twee staat een populaire kleur, namelijk beige. Een heerlijk neutrale kleur, waar je alle kanten mee op kunt. Houdt het licht of ga voor een knusse look met een donkere tint. 

Beige slaapkamer
Bron: Mila12345 via Pinterest

3. Blauw

Blauw doet ons denken aan de zee, meren en de lucht op een mooie dag. Net als groentinten, werken blauwtinten ook rustgevend. Je kunt eigenlijk alle kanten op: van lichtblauw tot lavendelblauw. 

een blauwe slaapkamer
Bron: Home designing via Pinterest

4. Gebroken wit

Wit staat voor rust. Het is een subtiele lichte kleur die niet overheersend is, wat hem perfect maakt voor de slaapkamer. Bovendien combineer je deze kleur goed met andere beige tinten. 

Een beige slaapkamer
Bron: Manon Kleijn via Facebook

Lees ook: DIY: een organische salontafel voor een zacht prijsje

5. Terracotta

Als je houdt van neutrale kleuren, is terracotta (of terra) perfect voor in de slaapkamer. Deze kleur staat prachtig met houten of bamboe accenten en geeft je slaapkamer meteen een vakantiegevoel.  

close-up van een terra slaapkamermuur
Bron: huisjeophetplein via Instagram

Welke kleuren zijn een no-go? 

Er zijn bepaalde kleuren die je beter vermijdt in de slaapkamer. Denk aan rood en neon-kleuren zoals felgeel en feloranje. Deze kleuren werken stimulerend, wat je nu nét niet wilt hebben in een slaapkamer. 

Originele ideeën voor je slaapkamermuur 

Hoe leuk een kleurtje op de muur ook is, soms zoek je iets meer. Zoek je nog een origineel idee voor je slaapkamermuur? Denk dan eens aan de volgende ideeën: 

Behang

Met behang geef je je slaapkamer een persoonlijk tintje. Ga voor een opvallende print, subtiele textuur of een gedurfde kleur. Met een mooi behangetje blaas je nieuw leven in je slaapkamer. 

Houten paneel

Houten panelen maken je slaapkamer extra gezellig. Ze geven je slaapkamer sfeer en warmte én ze absorberen geluid, waardoor de akoestiek verbetert. 

Sierlijsten

Ben je op zoek naar een manier om je slaapkamer een chique uitstraling te geven? Ga dan voor sierlijsten op de muur! Ze geven een vleugje klasse aan je slaapkamer. Bovendien zijn ze makkelijk te installeren. 

Een blauwe slaapkamer met sierlijsten
Bron: Room for Tuesday via Pinterest

Lees ook: Geef je deur charme met een sierlijst 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo