Thuiswerkplek inrichten: zo haal je het meeste uit je thuiskantoor 

Een thuiswerkplek inrichten is belangrijker dan je denkt: het is zo veel meer dan een hoekje in huis waar je je laptop neerzet. Met een beetje aandacht maak je het een plek waar je graag zit en lekker productief bent. Win-win! 

Vijf essentials voor een thuiswerkplek 

Dus je wilt thuis een fijne werkplek creëren? Tuurlijk! Om productief te zijn, heb je een goede werkplek nodig. Begin bij de basis: dit zijn vijf essentials voor een thuiswerkplek. 

Een stevig bureau

Zonder bureau geen werkplek, toch? De laatste tijd zijn er verschillende trendy stijlen opgedoken, zoals minimalistische en Scandinavische designs. Zo zijn er zwarte bureaus, maar ook talloze mooi houten bureaus

Om je bureau zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Houten bureaus zijn duurzaam en gaan jaren mee, maar vereisen wel wat onderhoud. Regelmatig in de olie zetten, verlengt de levensduur aanzienlijk. Kunststof en glas zijn beiden makkelijk schoon te maken. Let er wel op dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt, zodat er geen krassen en vlekken ontstaan. 

Een comfortabele bureaustoel 

Een comfy bureaustoel geeft je geen pijntjes tijdens werkdagen achter je bureau. Tegenwoordig zijn ergonomische bureaustoelen in trek, die zorgen voor een goede houding en rugondersteuning. 

Verlichting 

Een goede bureaulamp zorgt niet alleen voor voldoende licht op je werkplek, maar kleedt je bureau ook aan. Er zijn talloze trendy bureaulampen te vinden, van strakke designlampen tot organische mushroom lampen. 

Opgeruimd staat netjes 

Niemand kan zich concentreren in stapels papierwerk en rondslingerende pennen. Er zijn allerlei manieren om je opbergruimte te maximaliseren. Denk aan bureau-organizers, kastruimte, opbergmandjes en doosjes. 

Eigen touch 

Een werkplek hoeft niet saai te zijn! Voeg een beetje persoonlijkheid toe met een mooie print, vaas met droogbloemen of een geurkaars. Of zet een mooie plant neer, dan heb je meteen een handige luchtzuiveraar in huis. 

Een thuiswerkplek met zwart bureau en groot raam
Bron: Athena Calderone via Pinterest

Originele ideeën voor je thuiswerkplek 

Je wilt natuurlijk opvallen tussen de massa, dus hier zijn vijf originele ideeën voor je thuiswerkplek. 

1. Zwarte wandpanelen

Eerder schreven we al over houten panelen. Laat ze nu ook perfect zijn voor je thuiswerkplek! Larissa plaatste zwarte panelen boven haar bureau en zie hier hoe prachtig het resultaat is. 

2. Verborgen bureau

Heb je weinig plek voor een bureau? Maak dan een nisje, bijvoorbeeld in je slaapkamer. Loes offerde wat kastruimte op voor een knus bureau. Gebruik een simpele plank als bureaublad en sta versteld van het resultaat! 

3. Bureau op maat

Wil je een luxe uitstraling? Ga dan voor een custom bureau dat precies in je werkkamer past. Maak bijvoorbeeld een bureau dat samensmelt met een kast aan de wand. 

Een modern thuiskantoor met een lang bureau tegen de muur
Bron: Kalon Studios via Pinterest

4. Midden in de kamer 

Weet je niet waar je je bureau moet plaatsen? Schuif het niet meteen tegen de muur, maar zet hem midden in de kamer! Dit staat hartstikke luxe en met een mooi vloerkleed onder je bureau heb je altijd warme voetjes. 

Een modern bureau in japandi-stijl
Bron: taylormikhail via Pinterest

Interieurstijlen voor je thuiskantoor 

Er zijn veel verschillende interieurstijlen die je kunt gebruiken om je thuiswerkplek in te richten. Hier zijn een paar voorbeelden van moderne en trendy stijlen: 

  • Scandi: Deze stijl uit Scandinavië kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren, natuurlijke materialen en minimalistische ontwerpen. Het creëert een frisse en rustige omgeving om in te werken.
  • Japandi: Japandi omarmt eenvoudige ontwerpen en natuurlijke materialen. Denk aan minimalistische lijnen, warm hout en zen-achtige details. 
  • Klassiek: Een klassieke interieurstijl omvat elegante en traditionele ontwerpen, zoals rijke houten meubels, antieke accenten en een warm kleurenpalet. Dit kan een formele en luxe sfeer creëren in je werkruimte.
  • Modern: Een moderne stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, abstracte vormen en een neutraal kleurenpalet. Het creëert een strakke en professionele sfeer in je werkplek.

Uitgelichte afbeelding: studio McGee Friday Inspiration

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo