Tips en inspiratie voor een kleine kinderkamer
in Tips

Tips en inspiratie voor een kleine kinderkamer

Een kinderkamer is niet alleen een slaapplek, maar ook een speelplek. Bovendien is dit de plek om kleding en andere spullen te bewaren. Een kinderkamer inrichten is leuk, maar dit is lastig als je weinig ruimte tot je beschikking hebt. 

Ik geef je hier tips om een kleine kinderkamer praktisch in te richten!

1. Meten is weten

Voordat je begint, is het handig om een plattegrond te maken. Is er ruimte voor alle meubels? Waar past wat? Meet de ruimte daarom goed op. Een kinderkamer moet ruimte bieden voor een bed, een kledingkast, speelgoed en eventueel een bureau. Vergeet ook niet de hoogte van de kamer te meten.

tips-kinderkamer

2. Creëer voldoende opbergruimte

Om rommel te voorkomen, heb je voldoende opbergruimte nodig. Een kledingkast en kleine opbergers zijn essentieel.

Dit kun je uitbreiden met andere opbergruimte, zoals wandplankjes of een boekenkast. Benut ook de ruimte onder het bed: opberglades bieden veel extra ruimte voor speelgoed, waar je kind goed bij kan. Leg een kleed neer voor het bed en je kind heeft meteen een eigen speelplek.

Meer ideeën nodig? Vind hier kinderkamer inspiratie

3. Kies voor multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels besparen ruimte, omdat ze twee taken in één combineren. Denk aan een stapelbed met ruimte voor een bureau eronder, of een bureau inclusief boekenkast. Voor kleine kinderen is een halfhoogslaper een betere keuze.

Onder het bed ontstaat er dan een plek om te spelen. Voor grotere kinderen en tieners is een hoogslaper geschikt.

Bij onderstaande hoogslaper voor kinderen is er plek voor een speelhoekje onder het bed. Dit is een gepimpte versie van het Kura kinderbed van Ikea.

kleine kinderkamer inrichten met hoogslaper@huisje.volgeluk

4. Ga voor de juiste kleuren

Voor een kleine ruimte kies je het liefst voor lichte kleuren. Donkere kleuren geven sfeer, maar maken een ruimte ook kleiner. Houdt het bij pasteltinten en andere lichte kleuren.

Koude kleuren laten een kamer groter kijken. Ook behang met kleine prints passen goed in een kleine kinderkamer.

Wil je creatief zijn met muurverf? Een kleine kamer lijkt groter als je een halve muur verft: een lambrisering. Het maakt een kamer dynamischer, en je kunt de muur alsnog leuk aankleden met fotolijstjes, posters of een plankje.

Laat de kleuren ook terugkomen in de accessoires, zoals kussentjes en fotolijstjes. Kies ook voor raambekleding in hetzelfde kleurenpalet. Rol- of vouwgordijntjes zijn ruimtebesparend en praktisch.

Lees ook: Zó doe je het – meer kleur in huis

kleine kinderkamer met lambrisering van verf en teddy poef

@onsopdrie


Reactie plaatsen