Wanhoop slaat toe bij samengesteld gezin Wèralucië en Said: grote wensenlijst, krappe woningmarkt 

Het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken is weer vol aan de gang en heel Nederland zit aan de buis gekluisterd. Bij Wèralucië en Said verloopt de zoektocht niet zonder slag of stoot, maar toch worden ze flink verrast. 

Wèralucië en Said 

Het samengestelde gezin van Wèralucië (34) en Said (48) bestaat uit vier kinderen. Ze wonen in een huurhuis in Amersfoort en hun drie jongens delen samen een kamer. Dat kan zo niet langer, want het zorgt voor veel spanningen in huis. 

Ze zijn al een tijdje op zoek naar een nieuw huis, maar het stel geeft aan een beetje té kritisch te zijn als ze een huis bezichtigen, waardoor het vinden van een geschikt huis nog niet gelukt is. Said: “Ik wil een oprit en een grote tuin.” Wèralucië volgt met haar wensenlijst: “Ik wil een bad en een kookeiland, en we komen er ook niet precies uit waar.”

Kleine hokjes-angst 

Nu de schone taak voor makelaar Alex van Keulen om een woning rondom Amersfoort én met genoeg slaapkamers te vinden. De zoektocht loopt al snel vast, want het aanbod in het midden van het land is schaars. Vooral Wèralucië is erg bang voor “veel kleine hokjes” in het huis.

Maar Kopen zonder Kijken zou Kopen zonder Kijken niet zijn als Alex tóch een huis vindt. De benedenruimte is groot, maar de tuin een stukje kleiner. Het stel is ietwat teleurgesteld over de vierkante meters en hoopt vurig dat er nog wat budget over is voor een verbouwing. 

Lees ook: 10 Inspirerende slaapkamer ideeën om bij weg te dromen

Verbouwing 

Dat budget is er: zo’n 60 duizend euro heeft het stel nog over. Ten eerste wordt de trap onder handen genomen, want Bob vindt het een enorm doorn in het oog. De aannemer bouwt er een mooie muur omheen en er wordt ook een nieuwe schuifpui aangebracht. 

De zwarte keuken van Wèralucië en Said uit Kopen Zonder Kijken

Dan blijkt Wèralucië zwanger te zijn, maar daar hebben ze geen rekening mee gehouden bij de indeling. Wél heeft hun slaapkamer een ruime inloopkast, dus Roos legt meteen uit dat de wieg hier ook prima past: “Dit is geen kast, het is een kamer ongeveer!” 

Het moment is daar: Wèralucië en Said krijgen het huis te zien. Ze zijn beiden superblij: “Het huis is supermooi geworden! De tweede badkamer is gewoon een zegen, daar ben ik heel blij mee. Maar ook gewoon de keuken, die is echt wow!” zegt Wèralucië. 

Lees ook: Natte ogen in Kopen Zonder Kijken: zorgzaam koppel zoekt droomstek in Utrecht 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo