Wonen in een fijne eengezinswoning

Samantha is een echte Dordtse, voordat ze deze fijne eengezinswoning vond woonde ze in een appartement op drie hoog zonder lift.

Langzaamaan begon ik al om me heen te kijken voor een andere woning. Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Dordrecht en wilde hier eigenlijk ook blijven. Tot ik deze eengezinswoning tegenkwam. Het was een droom om in een eengezinswoning te wonen, maar dit is als single erg lastig. Vaak moet je met minimaal 2 personen zijn om op een eengezinswoning te kunnen reageren. Daarnaast had ik nog eens het geluk dat ik al sinds mijn 18e ingeschreven stond voor een huurwoning. Ik had direct de eerste keuze voor deze woning. In mijn hoofd had ik eigenlijk al ja gezegd voordat ik überhaupt binnen was geweest.

woonkamer-eengezinswoning-huurwoning

Inspiratie

Op het moment dat ik de woning accepteerde had ik eigenlijk nog helemaal niet gespaard voor een nieuw huis. Ik had zelfs net een nieuwe auto gekocht! Mijn budget voor het inrichten was hierdoor erg laag. Nu ben ik sowieso nooit de persoon geweest om mensen in te huren als er iets gedaan moest worden, vaak lukt mij dit zelf wel of met behulp van familie. Ook ben ik snel uitgekeken op dingen waardoor ik nooit hele dure items wil aanschaffen. Nog voordat ik definitief te horen had gekregen dat deze eengezinswoning van mij was begon ik inspiratie op te doen. Zo ben ik ook begonnen met mijn Instagram account. Ik haalde leuke plaatjes van Pinterest en kreeg veel inspiratie van alle mooie accounts die ik volgde. Ook was ik al elk weekend in de woonwinkels te vinden.

Eén ding wist ik zeker, ik wilde een visgraatvloer! Maar ja, dit was natuurlijk erg prijzig. Hierdoor kwam ik uit op een mooie vinylvloer voor een leuk prijsje. Dit werd eigenlijk de basis van mijn huis. Vanuit hier ben ik verder gaan inrichten. Ik vind het leuk om dingen net iets anders te doen. Zo kwam ik op het prachtige behang in de woonkamer. Er zit een klein glittertje in waardoor met elk licht het er net even anders uit ziet. 

Slaapkamer-eengezinswoning-huurwoning
woonkamer-visgraatvloer-vinyl

Budgetkoopjes

Bijna alles in mijn woning heb ik met een korting gekocht. Het behang was in de aanbieding, de bank heb ik ongeveer de helft op kunnen afdingen en de eettafel komt uit de koopjeshoek bij de Ikea vandaan. Dit alles heeft me zoveel geld bespaard! Mijn woonkamer wilde ik mooi ingericht hebben op het moment dat ik de woning in ging. Mijn slaapkamer wilde ik snel opknappen en pas op een later tijdstip echt compleet naar mijn smaak inrichten. Bij sommige doe-het-zelf winkels prijzen ze het behang flink af. Zo heb ik het behang in mijn slaapkamer op de kop getikt voor 5 euro per rol. Ik vond het behang al leuk, maar pas toen het behang op de muur zat zag ik goed hoe geweldig deze was. Ik was verliefd! Mijn slaapkamer was hierdoor eigenlijk gelijk helemaal klaar.

Inmiddels zijn er ook al wat andere ruimtes ingericht. Met mijn zolder wist ik niet goed wat ik wilde. Doordat ik een nieuwe baan kreeg waarbij ik twee dagen thuis mocht werken was de keuze snel gemaakt. Ook hier heb ik eigenlijk alles weer met korting gekocht of bij de Action. Ik schat dat ik voor de gehele werkplek 300-400 euro kwijt was. Dit is voor zowel de vloer, het behang als alle meubels.

werkplek-eengezingswoning
spiegel-huurwoning-slaapkamer

Lees ook : Lichte kleuren geven mij rust: Binnenkijken bij Imen

DIY

Alles in de woning heb ik alleen of samen met mijn vader gedaan. Alleen de vloer heb ik laten leggen, hier was destijds een actie op dat het gratis gelegd werd.

Een aantal maanden geleden kregen wij te horen dat mijn vader ongeneeslijk ziek is. Dit bleek al zo te zijn in de periode dat we volop aan het klussen waren. Dit maakt het dat ik nog blijer ben met mijn woning omdat ik alles samen met hem gedaan heb. Ook hij genoot ervan om het samen te doen ondanks dat het voor hem lichamelijk erg zwaar was. Er staan nog een hoop projecten op de planning die gedaan moeten worden maar niks heeft haast. De kleine projecten zal ik, waar mogelijk, nog steeds proberen om samen met mijn vader te doen als zijn gezondheid het toelaat. Veel projecten die nog gedaan moeten worden zijn grote projecten. Zo moet de trap nog gedaan worden, wil ik graag mijn badkamer en toilet een budgetvriendelijke update geven en moeten zowel de voor- als achtertuin nog volledig aangepakt worden. Hier zal ik mijn vader ook niet meer mee lastig gaan vallen.

accessoires
gang-huurwoning

Meer zien van Samantha haar interieur? Volg haar op @living.withsam

Shop onze favorieten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo