10X interieur design boeken voor interieur-liefhebbers
in Tips

10X interieur design boeken voor interieur-liefhebbers

Als jij net zo dol bent op prachtige ruimtes als wij (en je koffietafel wel wat stijlvols kan gebruiken), dan zit je hier helemaal goed. We hebben onze speurneus gebruikt en de ultieme schat aan interieur design boeken opgegraven die je designhart sneller zullen laten kloppen.

Of je nu nog op zoek bent naar een tof cadeau of een manier om dat lege plekje in je open kast in te richten, koffietafelboeken zijn ontzettend veelzijdig. Ze bieden veel inspiratie en een kunstzinnige toevoeging aan je woonruimte. Laat je meevoeren naar betoverende woninginrichtingen, verbluffende architectuur en creatieve designconcepten door deze 10 mooie koffietafelboeken over interieur.

1. The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living

10X interieur design boeken voor interieur-liefhebbers


The Kinfolk Home: Designing a Home and a Life neemt je mee op een te gekke reis langs 35 huizen over de hele wereld, van de Verenigde Staten en Scandinavië tot Japan en verder.

Dit waanzinnige boek laat een bonte verzameling woonruimtes zien. Sommige zijn superstrakke stadsappartementen volgens moderne blauwdrukken, terwijl andere juist de rijke geschiedenis van hun huis omarmen. Wat deze unieke plekken met elkaar verbindt, is de zorgvuldige, relaxte en doelbewuste aanpak bij hun creatie. Met verleidelijke foto's, boeiende profielen, toffe interviews en prikkelende essays is elke hometour een bron van inspiratie voor interieur designliefhebbers. Dus als jij je huis een geweldige make-over wilt geven, is dit boek jouw ultieme gids!

Taal: Engels

SHOP HIER

2. Minimalista - Your Step-by-Step Guide to a Better Home, Wardrobe, and Life

Minimalista interieur koffietafelboek

 Ontdek Minimalista: je toegang tot stijlvol minimalisme en gebalanceerde ruimtes. Dit baanbrekende lifestyle- en opruimboek van opruimexpert Shira Gill neemt je mee op een motiverende reis om je omgeving te verfijnen en de beste versie van jezelf te omarmen.

Minimalista biedt een aanpasbaar proces voor iedereen, van studenten tot ondernemers, ongeacht de ruimte of levensstijl. Shira's vijf essentiële stappen - Verhelderen, Bewerken, Organiseren, Verbeteren en Behouden - dagen je uit om kleine overwinningen te behalen die leiden tot grootschalige verandering. Ze laat zien dat opruimen en organiseren voor iedereen binnen handbereik liggen en moedigt aan om te genieten van het proces. Ontdek de vreugde van gestroomlijnd leven met 'Minimalista', waar Shira Gill je door de principes van doelgerichte organisatie leidt, resulterend in een gebalanceerd en harmonieus leven.

Taal: Engels

SHOP HIER

3. Wabi-Sabi Welcome

wabi-sabi welcome In de wereld van wabi-sabi draait het allemaal om het vinden van betekenis en vreugde in de kleine dagelijkse dingen van het leven. Het is een levensfilosofie die ons aanmoedigt om de perfectie los te laten en te omarmen wat echt is. Dit boek neemt je mee op een boeiende reis door deze levenswijze, en laat zien hoe je wabi-sabi integreert in je huis en de manier waarop je samenkomt met anderen, wat leidt tot een diepere en meer waarachtige verbinding. Van huizen doordrongen van wabi-sabi geest in Denemarken tot Californië, van Frankrijk tot Italië en Japan, deze gids onthult de magie van echte samenhorigheid en laat zien hoe je het omarmt voor een vervullend en bevredigend leven.

Taal: Engels 

SHOP HIER

4. Soft Minimal: a Sensory Approach to Architecture & Design

 10x-interieur-design-boeken-voor-interieur-liefhebbers

Duik in de te gekke wereld van Soft Minimal: Een Belevingsreis door Architectuur & Design – het allereerste boek dat Norm Architects zelf hebben samengesteld. Deze creatieve geesten zijn helemaal in de ban van welzijn en brengen hun unieke stijl tot leven met een perfecte balans: luxe met mate, eenvoud met een warme touch, en ingewikkeldheid met een flinke dosis orde.

Blader door de pagina's van dit te gekke boek en laat je meevoeren door Norm Architects' ongeëvenaarde vorm van zacht minimalisme. Hun designs spreken zowel je brein als je emoties aan, en creëren ruimtes die je diep raken. Van architectuur tot interieurs en meubels, hun creatieve filosofie gaat verder dan het tastbare, en resulteert in omgevingen die je ziel omarmen.

Je gaat op een waanzinnige reis langs allerlei projecten die Norm Architects op de kaart hebben gezet als sleutelfiguren in de wereld van Scandinavisch design. Terwijl je door de geweldige foto's en teksten bladert, ontdek je hun kenmerkende stijl in woonhuizen en bedrijfsprojecten verspreid over Scandinavië, Italië en Japan. Ze putten uit de rijke bron van Scandinavische tradities en modernistische principes, en laten je zien waarom natuurlijke materialen en naadloze integratie zo belangrijk zijn.

Taal: Engels 

Tip: gebruik deze populaire boekenstandaard om je mooiste interieur designboek tentoon te stellen.

SHOP HIER

5. The Finer Things: Timeless Furniture, Textiles, and Details

The Finer Things Koffietafelboek

Dit interieurboek neemt je mee naar een wereld waar kwaliteit de show steelt. Denk aan een solide fundering voor een huis – die moet gewoon goed zijn, toch? Op dezelfde manier moeten je meubels, spulletjes en alles in je kamer die blijvende aantrekkingskracht en comfort uitstralen. Ze moeten niet alleen de grillen van trends doorstaan, maar ook onze dagelijkse drukte trotseren. Dus, wat doet iemand als Christiane Lemieux om te begrijpen wat echt kwaliteit is? Ze gaat op pad en praat met de allerbeste experts ter wereld. Denk aan behangkunstenaars, verfgoeroes, textielmakers, accessoirefanaten en supercreatieve interieurontwerpers. Lemieux heeft een te gekke gids samengesteld waarmee ze je de geheimen leert om erfstukwaardige, tijdloze pronkstukken te herkennen. Dit boek laat je een bonte verzameling van elegante interieurs zien – zowel beroemde voorbeelden uit het verleden als adembenemende moderne huizen. Samen laten ze zien hoe je met stijlvolle decoratie een eigen wereld van luxe en maatwerk creëert.

Taal: Engels

SHOP HIER

6. Taste and Place: The Design Hotels Book

koffietafelboek design en reizen

Dit prachtige boek is een hit bij architecten, designers en foodies over de hele wereld. Je vindt er stunning foto's en inzichten van topchefs en foodgoeroes. Het legt de link tussen eten en reizen, van lokale smaken tot keukens en community’s. Het boek stelt vragen over duurzaam reizen en hoe we de planeet kunnen sparen. Reis mee van oude Kretaanse landschappen naar de bergen van Zwitserland en Japan, en ontdek next-level foodtrends in het Caribisch gebied. Elke pagina spat van de stijl en creativiteit, waardoor Taste and Place: The Design Hotels Book dé must-have is voor interieur- en foodlovers.

Taal: Engels

SHOP HIER

7. Calm: Interiors to Nurture

Calm: interiors to nurture

Calm: interieurs voor rust, ontspanning en herstel helpt bij het creëren van een geruststellende binnenruimte. Sally Denning deelt essentiële principes voor een serene thuisomgeving, inclusief kleuren, stoffen, patronen en decoratie. Ze laat diverse echte huizen zien, van stadsappartementen tot landelijke woningen, allemaal met een tijdloze en vredige sfeer. Sally Denning is een ervaren interieurstyliste wiens werk te vinden is in toonaangevende magazines. Ze is ook auteur van "Relaxed Coastal Style" en te volgen op Instagram (@blackshorestyle).

Taal: Engels

SHOP HIER

8. The Interior Design Handbook

10X interieur design boeken voor interieur-liefhebbers

Duik in de geheimen van geweldig interieurontwerp met het populaire boek The Interior Design Handbook, geschreven door designexpert Frida Ramstedt, het creatieve brein achter Scandinavië's meest invloedrijke interieurblog. Leer hoe je een ruimte creëert die er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook super functioneel is, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke stijl en levensstijl.

Ramstedt's kennis spat van de pagina's af en geeft je waardevolle inzichten in de wereld van interieurontwerp. Het zit vol met handige tips, regels en geheime trucjes, waardoor je binnen no-time een echte designkenner wordt. Doe mee met de experts terwijl je leert om kamers op een stijlvolle en creatieve manier in te richten.

Taal: Engels

SHOP HIER

interieurcursus de basis van interieur

9. Architectural Digest at 100: A Century of Style

Architectural Digest at 100: A Century of Style Hardcover

Architectural Digest is een tijdschrift en website waar de coolste architecten en interieurontwerpers hun werk laten zien. Dit boek is een visueel feestje ter ere van Architectural Digest's honderdste verjaardag. Het biedt een topselectie uit het archief, samengesteld door de redactie.

Je ontdekt een schat aan designinspiratie over allerlei onderwerpen. Van coole plekjes van beroemdheden zoals Barack en Michelle Obama, David Bowie, Truman Capote, David Hockney, Michael Kors en Diana Vreeland, tot iconische ontwerpen van grootheden zoals Frank Gehry, David Hicks, India Mahdavi, Peter Marino, John Fowler, Renzo Mongiardino, Oscar Niemeyer, Axel Vervoordt, Frank Lloyd Wright en Elsie de Wolfe.

Taal: Engels

SHOP HIER

10. Nice Stuff - Alles Over Kleurrijk Wonen

nice stuff interieurboek

We eindigen met een interieur design boek van eigen bodem en wel van interieurstylist Theo-Bert Pot. Ga samen met Theo-Bert Pot op avontuur en laat je verrassen door zijn eigen ontdekkingstocht door de wereld van interieurdesign. Van het samenstellen van moodboards en het omarmen van jouw eigen stijl tot het betoverende samenspel van kleuren en patronen. Leer hoe je moeiteloos de indeling van je ruimte optimaliseert, experimenteer met texturen en stoffen, en laat licht en meubels harmonieus samensmelten.

En dat is nog niet alles: Kunst en natuur krijgen ook een prominente plek in dit boek vol inspiratie. Het tweede deel van het boek neemt je mee op een spannende ontdekkingsreis langs verschillende huizen. Laat je verbazen door de transformaties die plaatsvinden wanneer een nieuwe stijl zijn intrede doet. Blader door een schatkamer aan ideeën, waar kleuren, texturen en meubels samenkomen tot oogstrelende composities. Voel de creativiteit borrelen en ga zelf aan de slag om jouw eigen levendige meesterwerk te creëren!

Taal: Nederlands

SHOP HIER


Reactie plaatsen