Thuis bij Rawan: Hotel chic it is!

Rawan woont samen met haar man en twee kinderen in een vrijstaande woning. Ze is verliefd geworden op de woonstijl: hotel-chique. We kijken graag bij haar binnen! 

Droomwoning

"Inmiddels hebben we die droom waargemaakt en daar zijn we erg trots op. Wij kwamen dit huis tegen op Funda, in de eerste instantie sprak het ons niet aan vanwege de stijl. Ik besloot met een vriendin om toch te gaan kijken tijdens de open dag. Mijn man was niet te overtuigen om mee te gaan. 

Kort daarna gingen we op vakantie en toen we terug kwamen stond het huis nog te koop. We besloten om toch een afspraak te maken zodat mijn man het huis kon zien. Uiteindelijk zijn we zijn zo verliefd geworden op het huis en hebben we een bod gedaan, ook al moest er enorm veel aan gedaan worden, we waren bereid er ons droomhuis van te maken."

zwarte-keuken-modern

Hoe omschrijf je je stijl en waar haal je inspiratie vandaan?

"Tijdens onze vakanties in het buitenland logeren we in moderne en luxe hotels waar ik erg door geïnspireerd raak. Ons smaak is vrij specifiek: Hotel chic en modern. Met mijn achtergrond in interieurdesign was het niet moeilijk om deze stijl te creëren. Ik ben vaak bezig met stylen, kleuren en materiaal. Ik hou van goede basiskleuren. Beige, zwart en een touch of gold. Materiaal zoals velvet zie je veel terug in ons woning en dat creëert een luxe uitstraling. 

Tijdens het verbouwen hebben we iedere keer één ruimte opgeknapt. We hebben niet alles in een keer gedaan, het kost veel geld en zo kun je tussendoor ook even op adem komen. Tevens houden we van kwalitatief mooie meubelen en dit kan dan behoorlijk in de papieren lopen dus dan is heb je ook de ruimte om weer te sparen om de volgende ruimte aan te pakken."

Badkamer-marmer-hotel-chiquedouche-marmer-modern

Projecten

"Als eerst hebben we de keuken aangepakt, daarna de badkamer. Aan de woonkamer deden we elke keer kleine aanpassingen. Als laatst was ons slaapkamer aan de beurt. De zolder is nu een grote master bedroom geworden met een chique vibe, we willen daar nog een badkamer realiseren met een bad en inloopkast. Dit is een groot project waar we later in 2023 mee starten.


Wij besteden alles uit. We weten altijd wat we willen en hebben dezelfde smaak, dat is fijn want dat scheelt veel discussies. Bij alle projecten kiezen we zelf alles uit en kopen we alles zelf in. We zoeken aannemers die werken met vaste bedragen voor een project. Zo weet je exact wat je kwijt bent. Wanneer je zelf inkoopt scheelt het ook in prijs. Producten en materialen kun je vaak in de uitverkoop kopen of bij bouwmarkten welke veel goedkoper zijn dan bedrijven die het aanbieden."

zithoek-visgraat-vloer-hotel-chiqueslaapkamer-hotel-chique-bij

Interieurtips van Rawan

"Het is niet erg om ruimte voor ruimte aan te pakken, zo kun je op adem komen. Verbouwen kan veel stress met zich meebrengen en er kunnen vertragingen zijn met leveringen. Zorg dat jouw visie helder is en je voor elke ruimte goed in beeld hebt wat je precies wil. Dit kun je doen met behulp van een moodboard, staaltjes en tekeningen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je je thuis voelt in je eigen huis. Ik weet als geen ander hoe het is om ergens te wonen waar het niet naar wens is. Een huis is een veilige basis, met of zonder kinderen. Het allerbelangrijkste is: doe altijd wat je zelf mooi vindt! Aan de basis kun je meer uitgeven. Accessoires en kleine meubelen kun je vaker rouleren."

Kledingkamer-inloop-kastmake-up-tafel-kast

Meer zien van Rawan haar Interieur? Volg haar op @Rwn.lifestyle