DIY: een organische salontafel voor een zacht prijsje
in DIY

DIY: een organische salontafel voor een zacht prijsje

Organische salontafels…ze zijn zó mooi en helemaal trend du moment. Nu is zo’n mooie organische tafel best prijzig en met zijn populariteit is het nog maar de vraag of je favoriete model op voorraad is. 

Maar, als je een beetje handig bent, kun je ook zelf aan de slag om een prachtig exemplaar te maken. Michelle Agerbeek (een echte DIY queen) deelt op haar Instagram hoe ze haar organische salontafel helemaal zelf heeft ontworpen én gemaakt. Wij zijn fan!

Ja, met een beetje handigheid en een tripje naar de bouwmarkt tover je je eigen salontafel in elkaar. Michelle zegt: “No way I was going to pay € 900,00 for such a simple table. So yesss time for a DIY again!Lees ook: Keuken inspiratie dit zijn de mooie trends

Wat heb je nodig?

Eerst nog even een tripje naar de bouwmarkt! Dit heb je nodig:

- 2 MDF-panels 25 mm dikte (€ 100,00)

- 1 afvoerpijp 1 m x 315 mm (via pvconline.nl € 58,00)

- Houtlijm

- Montagelijm

- Potlood en gum

- Matte houtverf (Michelle gebruikte FOREL van Gamma)

- Verfroller en blokkwast

- Bovenfrees 

- Decoupeerzaag

- Schuurpapier (eventueel een delta schuurmachine)


Shoptip! 

organische salontafel

Als je zelf niet aan de slag wilt, shop dan deze betaalbare set hier.


Lees ook: Ikea Hack - Zo maak je eigen sidetable voor maar 60 euro!

Zo ga je aan de slag 

1. Eerst lijm je de twee MDF-platen op elkaar met houtlijm. Dit maakt het tafelblad wat dikker en steviger.

2. Pak nu je potlood en gum erbij en teken de vorm op de platen. Deze ga je straks uitzagen. Michelle: “I thought that the shape was the most difficult part, but it was very easy. Just use a pencil and an eraser and draw a shape you like.” Ga voor een organische vorm met veel ronde hoeken en bogen. Kijk eventueel naar voorbeelden op internet.

3. Nu rond je de randen af met een bovenfrees. Ga voor een zachte, afgeronde rand. Deze maak je hierna glad met schuurpapier (gebruik eventueel een delta schuurmachine).

4. Veeg nu het zaagsel van het tafelblad af met een veger en haal de verf tevoorschijn. Verf de tafel met een roller of gebruik een blokkwast als je meer textuur wilt.

5. Nu is het tijd om de afvoerpijp op maat te zagen! Deze hoogte bepaalt de hoogte van je salontafel, dus let goed op. Michelle zaagt de afvoerpijp op 30 cm hoogte met een decoupeerzaag.

6. Schuur de twee afvoerpijpen en schilder ze in dezelfde kleur.

Is de verf droog? Breng dan wat montagelijm aan op de bovenkant van de afvoerpijp en leg het tafelblad erop. Je organische salontafel is klaar!


Deze blog bevat affiliate links

Uitgelichte afbeelding: Michelle Agerbeek  via Instagram

Reactie plaatsen