IKEA hack: maak je eigen sidetable voor maar € 60,- 
in DIY

IKEA hack: maak je eigen sidetable voor maar € 60,-

Altijd al een mooie sidetable willen hebben? Dat snappen we! Sidetables zijn een goede manier om een halletje of ander leeg plekje in je interieur op te vullen. Normaal zijn zulke mooie sidetables enorm duur, maar met deze DIY maak je een sidetable voor een heel zacht prijsje. 

Wendy vertelt: “Ik wilde al een tijdje een mooie houten sidetable achter de bank, maar eerlijk is eerlijk, eikenhout is niet goedkoop. Nu liep ik met mijn man in de Ikea en daar zagen wij de Lack wandplanken, zo kwam mijn man op het idee om van 2 planken een sidetable te maken.

Met deze DIY maak je in een handomdraai je eigen sidetable. Het enige wat je nodig hebt, is een tripje naar Ikea en wat handgereedschap.@Huisje_Karssen Instagram


Wat heb je nodig?

- Twee Lack wandplanken van Ikea (190 x 26) (gooi de bijgeleverde beugel niet weg!)

- Hightact lijm of kit

- Zaag

- Optioneel: nietpistool of schroeven

Lees ook: 3X maak je eigen DIY Wall art

Aan de slag

Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Neem de twee wandplanken. Eén plank gebruik je als tafelblad, de andere als “poten”.

Hiervoor zaag je de tweede plank in twee gelijke delen. De plank kun je zelf op maat zagen of het laten doen bij de bouwmarkt. De hoogte van deze planken bepaalt uiteindelijk de hoogte van je sidetable. Als je ze te hoog vindt, zaag je er nog een stukje vanaf.

De planken van Ikea zijn hol van binnen, waardoor ze wat extra stevigheid nodig hebben. Wendy: “Mijn man heeft van de overgebleven plank twee blokjes gezaagd (4,4 cm x 20 cm) die precies passen in de holle binnenkant van de doorgezaagde delen van 75 cm. Hij heeft ze vastgelijmd op de lange plank om het steviger te maken. Maar om eerlijk te zijn, is het veel makkelijker om gewoon een latje uit de bouwmarkt te pakken.

Wendy gebruikt high tack montagelijm om dit alles vast te zetten, maar je kunt ook andere soorten lijm of kit gebruiken volgens haar. De plank is ook extra vast te zetten met nietjes of schroeven.

Ook leuk: 3X verrassende ideeën met Ikea bestå

Als je de sidetable tegen de muur zet, staat hij het stevigst. Hier komt de bijgeleverde beugel om de hoek kijken. Wendy: “Om extra stevigheid te krijgen, hebben we (nou ja, mijn man) de beugel die bij de plank zat volgens de handleiding aan de muur gemonteerd.” Wendy maakt haar sidetable achter de bank af met grote spiegels en wandlampjes.


Deze blog bevat affiliate links

Foto: Sebnem Pancar
Reactie plaatsen