3X Verrassende ideeën voor je Ikea Bestå 

3X Verrassende ideeën voor je Ikea Bestå

De Ikea Bestå kast is onmisbaar in veel huizen. Dat komt niet alleen door het functionele ontwerp, maar ook door de hoeveelheid mogelijkheden en manieren waarmee je hem kunt opleuken en gebruiken in je inrichting. Voor een schappelijke prijs heb je een tof meubel in je woonkamer waar je zelf de stijl van bepaalt.

Wij zijn dol op Ikea hacks. Ook de leuke Bestå kast kun je zelf pimpen. Of je nu gaat voor één van de vele kant-en-klare combinaties, of je eigen variant samenstelt: er is altijd een Bestå die bij je opbergbehoeftes past. Maar ook als je er al eentje hebt, kun je 'm een nieuwe look geven. Hier zijn drie leuke ideeën!

1. Ontwerp ‘m zelf 

Het fijne van een Bestå kast is dat het een modulair systeem is. Dit betekent dat je de kast zelf ontwerpt, zowel online als in de winkel. Zo maak je hem precies op maat.

Naast de kant-en-klare modellen die je op de website ziet, kun je ook oneindig variëren met andere deuren, verschillende kleuren, tussenliggende compartimenten en open planken.

Kyra vertelt: “Ik wilde heel graag zo'n soort kast, maar niet voor 1500 euro. Ik heb deze kast zelf ontworpen via de Ikea Bestå planner. Het kostte me 325 euro, maar ik heb mijn oude kast ook kunnen verkopen. Dus, het was een echt koopje!

Lees ook: hier koop je Arte lookalike behang

@__Kyrabeerens

De afmetingen van Kyra’s kast zijn: 180 cm breed, 192 cm hoog en 40 cm diep.

Dit heb je nodig voor Kyra’s kast:

- 3 x hoge kast.
- 11 x plankjes.
- 3 x kastdeurtjes.
- 3 x scharnieren deurtjes met klik systeem.

Met de Bestå serie maak je niet alleen kasten: Anchela had een balie nodig voor haar salon. Ze ontwierp zelf deze kast en balie met de Ikea Bestå serie. Het resultaat is prachtig!


@Anchela

2. Gepimpt tv-kastje

De Ikea Bestå kasten zijn enorm populair, en niet voor niets. Julie scoorde voor een paar tientjes een standaard wit bestå kastje op Marktplaats en toverde hem om tot dit geweldige tv-meubel voor haar tv-wand.

Before

@Juliedubbe

After

Wat heb je nodig voor het tv-kastje van Julie?

  • Latjes van de Hornbach (Halfronde lat grenen 29x12x2700 mm) € 7.10 per stuk. Julie gebruikte er negen.
  • Houtlijm van Bison.
  • Stukje schuurpapier.

Meet de latjes op en zaag ze op maat. Gebruik het schuurpapier om de randjes mooi te krijgen en plak de latjes met de houtlijm op het meubelstuk. Et voilà je unieke tv-kastje is klaar!

Lees ook: 7 x koffie musthaves

3. Wrap er op los

Tot slot is het mogelijk om je Bestå kast met interieurfolie te wrappen.

Ashlyn vertelt: “Ik heb een tijdje geleden een tweedehands Bestå meubel gekocht (kleur maakte niet uit, want ik wilde ‘m toch gaan pimpen). En deze ‘gewrapt’ met interieurfolie. Ook heb ik hiervoor latjes op maat laten zagen bij de bouwmarkt en deze één voor één beplakt met folie. En tadaaaa het resultaat! Het was een heel karweitje, maar was het meer dan waard!

Het resultaat mag er zeker zijn! Ashlyn gebruikte latjes van 1,7 cm breed. Deze haalde ze gewoon bij de bouwmarkt, waarna ze ze vastplakte met contactlijm. De wrapfolie haalde Ashlyn bij VidaXL.

Before

@novi_interieur

After 


Deze blog bevat affiliate links

Uitgelichte afbeelding: @novi_interieur

Reactie plaatsen