Ikea Hack: kamerscherm zelf maken

Een kamerscherm geeft een gevoel van privacy en knusheid, of je het nu in je slaapkamer of woonkamer gebruikt. Wil je zelf een kamerscherm maken? Deze DIY is een fluitje van een cent, dus lees snel verder! 

Waarvoor kun je een kamerscherm gebruiken? 

Een kamerscherm is ideaal als je een deel van een ruimte wilt afschermen. Zo geeft het een gevoel van knusheid in je woonkamer, badkamer of slaapkamer. Ook is een kamerscherm handig als je thuis werkt en geen eigen kantoor hebt. Je schermt jezelf van je omgeving af, zodat je niet wordt afgeleid.

Woon je in een studio? Dan helpt een kamerscherm bijvoorbeeld bij het scheiden van je slaap- en zitgedeelte. Zo heb je het gevoel dat je meerdere kamers in je studio hebt.

Dit heb je nodig 

Je koopt bij deze DIY Ikea Ivar onderdelen. De zijpanelen zijn te koop in verschillende maten, dus je kunt zelf bepalen hoe groot je kamerscherm wordt. Wij werken met de zijpanelen met een afmeting van 50 x 179 cm.

Je gebruikt bij deze DIY jute of een andere natuurlijk stof die doorschijnend is, maar je kunt ook rotan gebruiken.

  • 3X Ikea Ivar zijpaneel artikelnummer 904.846.54
  • Scharnieren
  • Houtbeits
  • Kwast of roller
  • Schuurpapier
  • (Hand)nietmachine
  • Jute stof
  • Boormachine
  • Optioneel: houten stokjes

Kosten: ± 95 (exclusief gereedschap)
Tip: Scharnieren zijn te koop in verschillende kleuren – van matzwart tot goud. Bij deze DIY zie je de scharnieren zitten, dus kies een kleur die je mooi vindt!
@theflippedpiece Okay…this is such an Easy and Awesome Ikea hack!! 🤯 #ad #dbpbrandambassador #ikeahack #ikea #ikeahacks #diy #homedecor #diyprojects ♬ Elevator Music - BohomanHier lees je hoe je zelf een kamerscherm maakt

Heb je alle materialen verzameld? Dan gaan we aan de slag met het maken van je eigen kamerscherm!

Stap 1: het hout schuren en beitsen 

Dit kamerscherm heeft donker hout. De fantastische kleur krijg je door het hout te beitsen. Maar voordat je dit doet, moet je eerst het hout schuren.

Schuur het hout lichtjes en maak het hierna stofvrij. Schilder hierna de beits op het hout. Let op; schilder altijd met de nerf mee; dit zorgt voor het mooiste eindresultaat. Hoe meer lagen beits, hoe donkerder de kleur.

Als je de gaatjes aan de zijkant van de panelen niet wilt zien, kun je deze eventueel eerst opvullen met houtvuller en hierna gladschuren.

Stap 2: Stof vastnieten 

De jute stof zorgt voor de mooie Japandi-look van dit kamerscherm. Voordat je het vastniet, is het een goed idee om het stof te strijken. Zo zie je geen kreukels of vouwen.een witte kamer met een houten nachtkastje en zelfgemaakt kamerscherm

@huisjedevreugd

Hierna ga je het vastnieten op het hout met een handnietmachine of elektrisch nietmachine. Zorg dat alle stof op dezelfde lijn ligt.

Ook leuk: DIY maak zelf een room divider van houten latten

Stap 3: scharnieren aanbrengen 

Nu ga je scharnieren aanbrengen met een boormachine. Voor elke kant gebruik je drie scharnieren. Yes, je kamerscherm is af!

Stap 4: Je kamerscherm stylen 

Dit kamerscherm kun je leuk stylen door houten staafjes te gebruiken om je sieraden op te hangen. Ook kun je een mooi plaid over het kamerscherm hangen. Gebruik je het kamerscherm in de badkamer? Dan kun je er ook je handdoek overheen hangen.


Deze blog bevat affiliate links

Uitgelichte afbeelding: @huisjedevreugd

Reactie plaatsen