DIY: Keuken Wrappen voor Beginners

Ben je uitgekeken op je keuken? Een make-over hoeft niet veel te kosten!
Een populaire (en makkelijke) methode om je keuken een nieuwe look te geven, is wrappen. Eh, sorry, wrappen? In principe is je keuken wrappen het beplakken van je keukenkastjes met plakfolie. Dit is goedkoper dan je hele keuken een metamorfose geven. Je kiest zelf de kleur en het patroon. Zo zijn er matte en glanzende folies op de markt. Je kunt zelfs een marmeren aanrecht nabootsen door je aanrecht met marmerfolie te beplakken.

before-wrappen
Before
keuken-wrappen
After

Naomi wrapte haar keuken met deze prachtige taupekleurige folie.
Ze gebruikte 3 rollen voor bovenstaande keuken. De tegels beplakte ze met waterbestendige marmer folie, daar gebruikte ze 1 rol van . De zwarte handgrepen scoorde ze bij AliExpress

Is je keuken wrappen moeilijk?

Nee, een keuken wrappen is niet moeilijk. Zo lang je gestructureerd aan de slag gaat en geen stappen overslaat, is er niks aan de hand. Het is een makkelijke manier om je keuken een makeover te geven, zonder diep in de buidel te tasten. Binnen een dag ben je klaar! Voordat je begint, is het raadzaam om alvast alle spullen in huis te halen.

Dit heb je nodig

– Plakfolie

– Heel fijn schuurpapier

– Stanleymes

– Een kaartje met vilten uietinde of een plastic pasje

– Meetlint

– Föhn

 

Lees ook: Top 5 zwarte salon- en bijzettafels  

Hier vertel ik je hoe je te werk gaat!

Het stappenplan

1. Schroef je kastdeuren los en verwijder de handgrepen. Haal hierna de keukenlades uit je keuken en verwijder hiervan ook de handgrepen. 

2. Ontvet de deurtjes en ladefronten met een ontvetter en microvezeldoekje. Maak ze glad met fijn schuurpapier en poets hierna al het stof weg.

3. Nu is het tijd voor het echte werk: het wrappen. Knip de plakfolie op maat. Werk met een marge van ongeveer 3 cm. Dit is afhankelijk van de dikte van de kastjes.

4. Leg het geknipte stuk folie plat op tafel. Trek hierna een klein stukje van het beschermlaagje van de folie weg. Leg hier het keukenkastje op, zodat een deel van het keukenkastje bedekt wordt met de folie. Druk de folie stevig aan.

5. Draai nu het keukenkastje om, zodat de plakfolie aan de bovenkant zit. Trek langzaam de rest van de folie weg. Gebruik het kaartje of pasje om de folie gelijkmatig over het keukenfrontje aan te brengen. Maak een soort schuivende beweging, van links naar rechts (of andersom).

6. Pak nu de föhn erbij. Maak de zijkanten van de folie warm, zodat je de randen aan de achterkant plakken. Het is ook mogelijk om de hoekjes in te snijden en de randen om te vouwen.

7. Ben je klaar? Laat de keukenkastjes dan een uurtje staan.

8. Monteer als laatste de handgrepen weer op de frontjes en monteer de kastjes weer in je keuken.

keuken-before-wit
Before @Efinah__
Keuken-zelf-wrappen
After @Efinah__

Hanife wrapte haar keuken mat zwart. Hieronder de details:
Mat zwarte folie van Praxis
Mat gouden Kraan van AliExpress
Mat gouden grepen van AliExpress
Keukenblad Ikea Ekbachen
Spoelbak Antraciet van Bol

Shop onze favorieten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo