DIY: Maak je eigen luxe windlicht met zwart smokeglas
in DIY

DIY: Maak je eigen luxe windlicht met zwart smokeglas

De nieuwste trend voor kaarsen zijn rookglas houders, ofwel smokeglas. Smokeglas windlichten, kaarsenhouders en vazen zie je tegenwoordig overal om je heen. Geïnspireerd door de jaren ’60 en ’70 is deze trend terug van weggeweest.diy-kaarshouders-
@Kamo.interiorBespaar geld en doe het zelf

Tijdens donkere herfst- en winteravonden kruip je het liefst gezellig op de bank met kaarsjes aan. Brandende kaarsjes maken de knusse sfeer in huis helemaal compleet.

Kaarsenhouders van smokeglas zijn een enorme trend en geven elk interieur een gezellige touch. Wil je een mooie set smokeglas kaarsenhouders scoren, dan ben je gemiddeld 50 euro kwijt. Nogal een domper!

Gelukkig hoef je met onderstaande DIY niet diep in de buidel te tasten om deze hippe kaarsenhouders te bemachtigen. Zo maak je je huis helemaal klaar voor donkere avonden.

Deze DIY kaarsenhouders zijn ook een perfect cadeau voor elke gelegenheid, van bruiloften tot verjaardagen. Stop ze in een leuke verpakking met wat kaarsjes en je hebt top cadeau. Bovendien is deze DIY heel makkelijk te maken. 

Kathley laat je hieronder zien hoe je deze luxe kaarsenhouderset zelf kunt maken voor een paar euro. Zo bespaar je een hoop geld (waar je weer lekker verder mee shopt). Stroop je mouwen op, en ga meteen aan de slag met onderstaand stappenplan!

Lees ook: DIY keuken wrappen voor beginners

Wat heb je nodig?

- Vazen of theelichten 

- Getint autoraamfolie

- Kaartje 

Tip! Bij Action verkopen ze bovenstaande producten voor een paar euro.

Hoe ga je te werk?

1. Meet de vaas in de hoogte en de omtrek.

2. Snijd of knip de folie op maat.

3. Maak de vaas goed schoon met glassex.

4. Spray de vaas nat met een plantenspuit.

5. Haal het plaklaagje er een stukje van af en leg de folie met de plakkerige kant tegen de vaas aan.

6. Telkens het plaklaagje verder eraf trekken en met je andere hand de folie om de vaas ‘leggen’. Luchtbelletjes kun je met het bijbehorende kaartje eruit duwen.

Klaar! Bewonder hier het resultaat.

DIY-smokey-kaarshouders
@ Kamo.interior

Op zoek naar meer leuke tips en inspiratie voor je interieur? Check onze exclusieve interieurcursus en ga zelf aan de slag! 

interieurcursus de basis van interieur

Uitgelichte afbeelding: @kamo.interior 

Reactie plaatsen