DIY: Maak een organische salontafel voor nog geen 60 euro
in DIY

DIY: Maak een organische salontafel voor nog geen 60 euro

Salontafels met een organische vorm stelen de show en zijn razend populair. Je komt de organische vormen steeds vaker tegen. Prachtige spiegels, afgeronde banken, vloerkleden, maar ook organische salontafels zijn hot in de wereld van interieur.

Met een organische salontafel doorbreek je de rechte lijnen in je interieur. Organische vormen hebben namelijk veel meer zachte lijnen en dit zorgt voor een uitnodigende sfeer. Wil je graag een organische salontafel? Bespaar dan enorm veel geld door 'm zelf te maken. Nadia ging je voor en maakte een organische salontafel voor nog geen 60 euro!

diy-organische-salontafel-maken

Tijdens een bezoek aan de kringloopwinkel liep Nadia deze paarse tafel tegen het lijf. `Oerlelijk!´ dachten de meeste mensen en liepen er snel voorbij, maar in de kringloopwinkel is het zaak dat je met een andere blik naar tweedehands meubels kijkt. Met een likje verf en wat aandacht tover je een oude tafel namelijk om tot een unieke blikvanger in jouw woonkamer. Door de organische vormen wist ze al snel dat ze hier een unieke salontafel van kon maken.

kringloop-salontafel-organische-vorm
De tafel in de kringloopwinkel

Shoptips organische salontafels

organische salontafel seki

Deze prachtige salontafel genaamd "Seki" is een veelzijdig meubelstuk met een eigentijds ontwerp dat een vleugje elegantie toevoegt aan elke woonruimte. Dankzij zijn ronde onderstel en unieke tafelblad straalt deze tafel een moderne uitstraling uit die naadloos past bij diverse interieurstijlen. Seki is niet alleen een praktische tafel, maar ook een ware eyecatcher!

Sasalontafel_Oliver_Travertin_Beige_Zwart

Maak kennis met Salontafel Oliver. Breng een natuurlijke en organische sfeer in je huis. Deze salontafel met organische vormen is niet alleen praktisch, maar ook een echte blikvanger. Het tafelblad is gemaakt van hoogwaardig massief travertin, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling. De beige kleur van het travertin blad trekt direct de aandacht en laat niemand onberoerd.

Ook leuk! Geef je deur charme met een sierlijst

Aan de slag

Hieronder lees je de stappen die Nadia heeft gevolgd om tot dit prachtige resultaat te komen. 

Stap 1: De gekozen plaat op maat laten zagen of dit zelf doen met behulp van een decoupeerzaag. 

Stap 2: Licht opschuren met nummer P240

Stap 3: Maak de plaat stofvrij en smeer er een laagje vulmiddel op en breng daarbij de gewenste structuur aan. Laat dit dan vervolgens drogen.

Stap 4: Opnieuw licht opschuren met nummer P240.

Stap 5: Verf het met Jute muurverf van het merk Rust Oleum. Breng de verf met een gladde roller aan.

 kringloop-salontafel-organische-vorm

Lees ook: top 5 trendy spiegels van Xenos

Stap 6: Breng daarna een vernis aan. Het is belangrijk twee of drie lagen vernis aan te brengen zodat de tafel goed beschermd is en niet snel beschadigd. De eerste twee keer heb ik zijdeglans gebruikt en voor een mat effect en de derde laag met een matte vernis.

Stap 7: Voor de poten heb ik ventilatiebuizen gebruikt met afsluitstuk met een doorsnee van 125mm en een hoogte van 350mm.

Stap 8: Op de poten heb ik eerst primer aangebracht.

Stap 9: Breng twee lagen aan van de Rust Oleum meubelverf kleur Jute en gebruik ook hier de gladde roller.

Stap 10: De poten bevestig je met een afsluitstuk met pistoollijm. Omdat ik met 3 poten heb gewerkt en deze vorm van tafel heb gekozen, heb ik voor een driehoek gekozen zodat het goed in evenwicht is.

Stap 11: Om zeker te zijn dat de tafel stabiel is heb ik houtconstructie lijm gebruikt van het merk Bison Express Power. Als je de plaats hebt bepaald van de poten, kun je de plaat voorboren. Daarna heb ik deze met een schroevendraaier vastgemaakt.

SHOPTIP

organische salontafel set

Deze elegante salontafel is de perfecte toevoeging voor jouw huiskamer! Salontafel Jodi trekt direct de aandacht in je woonruimte en past moeiteloos bij verschillende interieurstijlen. Met zijn prachtige vorm en unieke kleur straalt deze tafel pure luxe uit. De combinatie van vorm, materiaal en kleur geeft je tafel een stijlvolle en eigentijdse uitstraling. Kortom, een ideale keuze voor een smaakvolle woonkamer.

Bekijk de tafel hier

Disclaimer: Op dit platform zijn affiliate links verwerkt. Dit betekent dat we mogelijk een kleine commissie ontvangen als je via deze links een aankoop doet. Het gebruik van affiliate links heeft geen invloed op de prijs die je betaalt voor het product of de service. Deze links helpen echter bij het ondersteunen van ons platform en het bieden van waardevolle inhoud. Bedankt voor je steun!

Reactie plaatsen