DIY: Zó geef je je deuren sierlijsten
in DIY

DIY: Zó geef je je deuren sierlijsten

Ben je helemaal klaar met je deuren in huis? Met nieuwe deurklinken of een likje verf transformeer je een deur in een oogwenk. Maar deze DIY maakt je deur nóg chiquer - tover je deur om met sierlijsten

Sierlijsten op je deuren maken

Veel huizen hebben standaard witte deuren. Niets mis mee, maar als interieurliefhebber zie je liever iets hippers. Helaas kost het aardig wat geld om alle deuren in huis te vervangen.

Met sierlijsten op je deur creëer je een moderne look met een jaren 30 twist. Het hoeft niet eens veel te kosten! Het is dé trend van het moment, en niet alleen voor deuren.

Je ziet regelmatig ook muren met elegante sierlijsten voorbijkomen. Het is zelfs mogelijk om je deur hierna een kleurtje te geven. Het enige wat je voor deze DIY nodig hebt, zijn plinten met een plaklaag, een zaag, tape en een rolmaat. Het leuke aan dit project?

Het is eenvoudig en zo is een vrije zaterdag al genoeg om je deuren een make-over te geven. Kortom: met sierlijsten verander je een saaie witte deur in een interessante, chique variant. Volg het stappenplan hier beneden en ga meteen aan de slag!

deur-huurwoning
Before @melissa_nh
sierlijst-deur
After @melissa_nh

Dit heb je nodig voor sierlijsten op je deuren

Hoe ga je te werk? Melissa legt het uit

Eerst maak je de deur grondig schoon en ontvet je deze met St Marc. Vervolgens begin je met licht opschuren van de deuren en kozijnen, zodat de verf straks beter hecht. Je zaagt hierna de decorlijsten op maat.

Ik heb er voor gekozen om de lijsten 12 cm van de buitenkant te plaatsen. In het midden zit een ruimte van 10 cm. Voor het zagen maakte ik gebruik van een verstekbak, zodat je de lijsten netjes en in de goede hoek kunt zagen en de lijsten naadloos op elkaar aansluiten.

afmetingen-sierlijst-deur

De decorlijsten hebben zelf al een klevende rand aan de boven en onderkant, maar ik heb ervoor gekozen om in het midden Bison montage lijm aan te brengen en stevig aan te drukken.

Daarna heb ik de kozijnen en deuren geschilderd met Flexa strak in de lak - zijdeglans - RAL 9010.

gratis e-book interieurontwerpOok leuk: Koffietijd! Zo maak je een gezellig koffiehoekje

Reactie plaatsen