Je huis inrichten met een klein budget: 6 gouden tips!
in Tips

Je huis inrichten met een klein budget: 6 gouden tips!

Je wilt graag je huis opnieuw inrichten, maar je hebt een beperkt budget. No worries, er zijn talloze manieren om je huis in te richten zonder te veel geld uit te geven. In dit artikel geven we je enkele gouden tips om je huis in te inrichten met een klein budget.

1. Koop tweedehands en upcycle

Een van de meest effectieve manieren om geld te besparen bij het inrichten van je huis, is door tweedehands spullen op te knappen. Dit heet ook wel upcyclen.

Zo geef je spullen met een beetje creativiteit een nieuw leven. Echt, een likje verf doet wonderen. Zo kun je tegels in de keuken verven om ze een snelle upgrade te geven.

Ook bij tweedehandswinkels vind je de leukste items, die je met een beetje creativiteit tot hippe items omtovert. Verf bijvoorbeeld verschillende vazen in neutrale kleuren, zoals onderstaande DIY.

2. Kies het juiste licht

Een lamp is essentieel in elke woning. Lampen geven sfeer aan de ruimte, maar dan moet je wel de juiste lamp kiezen. Veel mensen maken de fout om niet over het soort licht na te denken.

Kies een lamp met de juiste uitstraling voor de kamer waar hij in staat. Wandlampen, tafellampen en vloerlampen geven een woonkamer gezellig licht. Boven een eettafel is een hanglamp dan weer fijn.

Je creëert al snel een groots effect voor weinig geld. Bovendien zijn lampen makkelijk te vervangen als je erop uitgekeken bent.

3. Een mooie kleur op de muur

Een nieuwe kleur op de muur kan wonderen doen voor de sfeer en het uiterlijk van een kamer. Goed nieuws: verf kost niet veel geld en een wand schilder je in een middag. Eén pot verf is vaak al voldoende om een hele kamer een nieuwe look te geven.

4. . Shop bij een outlet winkel

Alle vooroordelen op een stokje, maar wij Nederlanders houden van een goede korting. Outletwinkels zijn daarom the place to be voor een goedkope inboedel.

Het loont, want shoppen bij een outletwinkel scheelt vaak wel tot 70% van de prijs. Dan heb je vaak een goede prijs-kwaliteitverhouding te pakken.

Ook bij bekende budgetwinkels zoals Xenos, Leenbakker, Ikea en Hema vind je leuke woonitems voor een zacht prijsje. Als je de aanbiedingen een beetje in de gaten houdt, scoor je de beste deals.

5. Ga voor wanddecoratie en creëer een luxe uitstraling

Niet alleen je meubels zijn belangrijk: je wanden hebben ook een aanzienlijke functie. Wanddecoratie kleed een ruimte aan en voegt wat persoonlijkheid toe.

Er zijn genoeg manieren om je muren leuk aan te kleden zonder je portemonnee uit te dunnen. Kies bijvoorbeeld voor:

  • Een collage van diverse fotolijsten;

  • Lambrisering van verf;

  • Gevlochten manden;

  • Houten of metalen wandkasten;

  • Spiegels met mooie vormen;

  • Of wandplanken met accessoires.

Less is more: kies voor een minimalistische inrichting

Een nieuwe trend rukt op in Nederland: minimalisme. Deze woonstijl is gebaseerd op het hebben van zo weinig mogelijk spullen. Bij minimalisme is het van belang om overbodige spullen uit je woning te weren en alleen te bewaren wat je echt gebruikt. Hiermee zorg je voor rust in je hoofd en woning.

De minimalistische uitgang is een goede budgetoplossing. Het scheelt aanzienlijk als je alleen het hoogstnoodzakelijke koopt.

Met deze visie in je achterhoofd voeg je alleen basismeubels toe, waardoor je veel ruimte overhoudt. Denk aan broodnodige meubels zoals een bank, tafels, stoelen, tv-meubel en andere eenvoudige meubels. Het is mogelijk om dit aan te vullen met planten en accessoires, maar houdt het rustig.


Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reactie plaatsen