5 tips om een huis minimalistisch in te richten
in Tips

5 tips om een huis minimalistisch in te richten

Het minimalistische interieur werd trending in de jaren 60 en is sindsdien niet meer weg te denken. Wanneer je jouw huis minimalistisch inricht kies je voor een tijdloos interieur. Clean, strak, elegant en basic. Je huis weerspiegelt hoe je jezelf voelt. Een minimalistische inrichting zorgt voor meer rust in je hoofd en in je leven. Ik geef je hieronder vijf tips die je op weg helpen.

1. Ontdek je innerlijke Marie Kondo, opruimen is de eerste stap naar een minimalistische inrichting

Bij een minimalistisch interieur is het belangrijk dat er zo min mogelijk spullen in de ruimte zijn. Zeg vaarwel tegen stapels met spullen op bijvoorbeeld de hoek van je eettafel. Tip: raak geïnspireerd door de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. In haar Netflix serie geeft ze je tips om in no time afscheid te nemen van alle overbodige spullen die rondzwerven in jouw huis. Een opgeruimd huis is de eerste stap naar een minimalistisch interieur.

2. Minimalistisch, harmonieus kleurenpalet

Kies voor een natuurlijk kleurenpalet, lichte aardse tonen die in harmonie zijn creëren een minimalistische uitstraling. Ga voor een neutrale kleur op de muur zoals lichtgrijs, beige, taupe of wit. Wil je toch wat kleur aanbrengen? Kies dan voor een accentkleur is een aardse toon of pasteltint en laat die kleur terugkomen in een meubelstuk en/of je woonaccessoires.

3. Kwaliteit boven kwantiteit staat bij een minimalistisch interieur centraal

Bij een minimalistische stijl zul je minder meubels en accessoires in huis hebben. Des te belangrijker dat jouw minimalistische meubels van hoge kwaliteit, functioneel en nuttig zijn. Doordat je minder meubels en accessoires nodig hebt blijft er ruimte in je budget om te kiezen voor een hogere kwaliteit. Ga voor materialen zoals beton, leer, hout en glas. Het gebruik van verschillende texturen geeft een minimalistische, cleane maar toch warme uitstraling aan jouw interieur.

4. Stijlvolle opbergruimte voor een minimalistisch interieur

Wanneer je kasten of andere vormen van opbergruimte uit gaat kiezen zorg er dan voor dat je voldoende opbergruimte achter gesloten deuren hebt. Daardoor heb je altijd de mogelijkheid om op te ruimen en oogt een ruimte al gelijk clean. Ook overige meubelstukken kunnen onverwachts opbergruimte bieden. Denk bijvoorbeeld ook aan een poef, hocker, TV-meubel of bed met opbergruimte, dit maakt een meubelstuk multifunctioneel.

5. Minimalistisch inrichten dankzij woonaccessoires

Extra licht en ruimte kun je creëren door een spiegel of schilderij toe te voegen aan je minimalistische interieur. Ga verder voor de basic accessoires zoals enkele hoogwaardige neutrale kussens en een mooi vloerkleed. De woonaccessoires mogen echte eyecatchers zijn, zoals een unieke vaas die je kunt stylen met bijvoorbeeld pampasgras, zet de vaas niet vol met bloemen.


Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.
Reactie plaatsen