Lichte kleuren geven mij rust
Binnenkijken
Binnenkijken
3 min

Lichte kleuren geven mij rust

3 min

In een gerenoveerd kantoorpand met industriële stijl woont Imen (24)
In een luxe ingericht appartement van 60m2 met een slaapkamer en een balkon waar ze geniet van de ochtendzon.

woonkamer-beige-westwing

Hoe omschrijf je jouw stijl?

Mijn interieurstijl zou ik omschrijven als modern Scandinavisch, maar toch zo knus mogelijk. Lichte kleuren geven mij rust. Door hier wat contrast aan te brengen middels donkerdere kleuren en planten probeer ik gezelligheid te creëren. Als je de foto's bekijkt zal het je ook niet verbazen dat mijn lievelingskleur beige is. Ik wil het gevoel creëren dat je in een luxe hotel overnacht wanneer je bij mij binnenkomt. Aan de reacties van mijn vrienden en familie te horen is dat gelukt.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie vind ik voornamelijk via platformen zoals Pinterest en Instagram. Ook heb ik veel inspiratie en tips gehaald uit de Facebookgroep van Interiorvibes. Tip: met de zoekfunctie van Facebook kun je zoeken op woorden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar ´kussens´ en dan kun je alle topics over kussens terugvinden.

Woonkamer-travertin-salontafel-lichte-kleuren

Mix and Match

Ik had geen supergroot budget voor mijn interieur, maar heb wel wat eyecatchers gekocht die voor sommigen misschien wat aan de prijzige kant zijn. Bijvoorbeeld mijn travertin salontafel van Westwing die ik heel graag wilde hebben. Mijn bouclé fauteuil stond ook al lang op mijn verlanglijstje. De salontafel is best modern en strak en de bouclé fauteuil maakt het dan toch wat knusser en speelser. Een mix van patronen en stoffen geeft meteen een heel andere sfeer aan je interieur en laat ook zien dat je erover nagedacht hebt. Verder zijn mijn gordijnen van linnen, wat ik een hele relaxte en frisse look vind geven. Door mijn hoge ramen van 3,70 meter moest ik die wel op maat laten maken. Dit heb ik gedaan bij Hema. De eettafel heeft een betonlook waar ik heel blij mee ben.

Tip: Raamdecoratie is altijd wel ergens in de aanbieding. Als je hier even goed naar zoekt kan dit je heel wat schelen in je portemonnee.

Styling

Waar ik wat minder geld aan heb uitgegeven zijn accessoires en aankleding. H&M Home en Zara home hebben geweldige decoratie voor een fijn prijsje. Ik heb daarnaast 2 tropische planten om wat kleur en vrolijkheid te brengen in mijn appartement. Een Strelitzia Augusta van 1.70 meter en een Alocasia Zebrina. Altijd slim om als cadeau te vragen als je geen inspiratie meer hebt.

made-stoel-fauteuil-beigeaccessoires-kussens-lichte klleuren-japandi

DIY
Het schilderij met structuur heb ik zelf gemaakt. Als je een beetje handig bent zou ik overwegen om kunstwerken ook zelf te maken. Kleine kunstprojectjes ben ik zelf altijd fan van. Even googelen op wat je wil en je kunt er zo honderden YouTube filmpjes over vinden! Waar ik zelf nog op zoek naar ben is een mooi boeketje met zijdebloemen met wat kleur. Verse bloemen blijven mijn favoriet maar een boeketje zijdebloemen lijkt me een mooie toevoeging voor als er geen verse bloemen thuis zijn en je wat kleur wilt toevoegen aan je interieur. Verder ben ik voor nu zeer tevreden over mijn rustgevende interieur en voelt het stiekem soms als thuiskomen in een luxe hotel.

Lees ook: Oplaadbare wandlampen zonder stroom

eettafel-stone-ronde-eethoek-beigeaccessoires-boeken-planken