Maak zelf wave plooi gordijnen met deze slimme hack

Maak zelf wave plooi gordijnen met deze slimme hack

Wave plooi gordijnen zijn een prachtige toevoeging aan elke kamer. Het zijn gordijnen met een gelijkmatige, golvende plooi die de kamer een luxe uitstraling geven. Als je de wave plooi gordijnen op maat laat maken zijn ze best prijzig. Gelukkig is er een manier om deze look te bereiken zonder de hoge kosten. Het enige wat je nodig hebt zijn ringgordijnen en onze slimme hack! 

een beige diy waveplooi gordijn in een beige kamer@kwantum_belgie

Zo maak je wave plooi gordijnen

Je kent deze leuke budgettip vast al: je verdeelt de plooien van je ringgordijnen, waardoor er een golvend effect ontstaat. Zo lijken je gordijnen op wave plooi gordijnen. Misschien heb je wel eens gelezen dat een wc-rolletje goed werkt om de plooien op hun plek te houden. Wij hebben een beter alternatief voor je!

Romy vertelt: “Laatst besloot ik om deze truc nog netter na te maken door gebruik te maken van buisisolatie. Hierdoor heb je altijd "gelijke" plooien. De buisisolatie heb ik in stukjes van 5 cm geknipt en aan de achterkant van de plooi om de roede gedaan. Dit geeft een stijlvolle golvende uitstraling, net als bij de wave-plooi gordijnen, maar dan met veel lagere kosten. Zo creëer je de look van wave-plooi gordijnen, zonder de hoge prijs te betalen én met een extra touch van netheid.”

Meer handige tips nodig? Ontdek dan hier onze interieurcursus met de beste hacks voor een modern én trendy interieur! 

Wat heb ik nodig? 

Voor deze DIY heb je nodig:

- Buisisolatie van 35 mm
- Een schaar
- Ringgordijnen

Tip: Het is belangrijk dat de buisisolatie niet te strak om je gordijnroede zit. Koop daarom buisisolatie die een beetje groter is dan de roede. Zo zijn de gordijnen makkelijk dicht en open te schuiven.

Zo ga je te werk: knip de buisisolatie in stukjes van 5 cm. Plaats nu achter elke plooi een stukje buisisolatie. Door de isolatie achter de buis te plaatsen, zie je het niet zitten als het gordijn dicht is. Voilà, je DIY wave plooi gordijn is klaar!

Lees ook: Budgettip! Houten deuren met stalen look

Hoeveel stof heb je nodig voor wave plooi gordijnen?

Om te berekenen hoeveel stof je nodig hebt voor je wave plooi gordijnen, vermenigvuldig je de breedte van je raam met 2,2. Zo heb je precies genoeg stof.

Ook leuk: Japandi, dé minimalistische woontrend van dit moment

Welke stof gebruik je voor wave plooi gordijnen?

Wave gordijnen kun je maken van diverse gordijnstoffen, waarbij dunne stoffen vooral mooi zijn voor een prachtig golvend effect. Overweeg linnen gordijnen voor een elegante uitstraling in de woonkamer, inbetweens voor een subtiele touch, of kies voor waveplooi vitrage. Door de specifieke plooitechniek is er over het algemeen minder stof nodig, waardoor dit een efficiënte en stijlvolle keuze is voor je raambekleding.

 

Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen