Met deze tips creëer je een perfecte gallery wall

Je eigen kunstmuur in huis – ook wel bekend als een gallery wall. Je hangt posters, prints en foto’s bij elkaar in een mooi patroon. Een gallery wall is dé manier om kleur in je huis te brengen en wat persoonlijkheid toe te voegen.

Meten is weten

Ja, het is saai, maar een goede meetsessie voorkomt frustraties door scheve lijstjes aan je muur.

Het handigste is een lijnlaser, maar als je deze niet hebt, moet je aan de slag met een rolmaat. Bepaal de hoogte van de eerste lijst en teken vanaf hier de positie van de volgende lijst.

Tip: leg je lijsten eerst op de grond neer om de compositie te bepalen. Zo zie je de verhoudingen tussen de verschillende lijsten.

Zorg voor samenhang

Hoe creëer je samenhang tussen de verschillende foto’s, posters en prints? Kijk naar de kleuren.

Niet elke foto hoeft in hetzelfde kleurenpallet te vallen. Door te variëren met verschillende kleuren krijg je diepte en wordt het alsnog één geheel.

Denk out of the box: een gallery wall hoeft niet enkel uit lijsten te bestaan. Een plantje, souvenir of klein plankje geven je gallery wall iets extra’s.

Wissel groot en klein af

Mix de afmetingen van de lijsten voor een spannende compositie. Houdt wel balans door niet té verschillende maten naast elkaar te hangen. Balans is key.

Zorg ook dat de lijsten niet te dicht op elkaar hangen, maar ook niet te ver uit elkaar. Tussen de 5 cm en 10 cm is een mooie afstand.

Kies de juiste lijsten

De juiste lijsten zijn belangrijk voor de uitstraling van je Gallery wall. Een mix tussen verschillende materialen en kleuren is leuk en speels, maar dit past niet altijd.

Lijsten van dezelfde kleur en structuur geven rust. Zeker bij kleurrijke prints en posters kies je liever één kleur.

Bekijk de handige tips in deze video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo