Met deze tips creëer je een perfecte gallery wall
in DIY

Met deze tips creëer je een perfecte gallery wall

Je eigen kunstmuur in huis - ook wel bekend als een gallery wall. Je hangt posters, prints en foto’s bij elkaar in een mooi patroon. Een gallery wall is dé manier om kleur in je huis te brengen en wat persoonlijkheid toe te voegen.

Maak een plan 

Bij een gallery wall hang je lijsten bij elkaar. De truc is om een mooi samenhangend geheel te vormen. Hier zijn een aantal tips voor. Zorg ten eerste voor verticale en horizontale lijnen in je ontwerp. Hang bijvoorbeeld twee lijsten van verschillende groottes naast elkaar op één lijn. Bouw hieromheen de rest van je gallery wall. Een tweede tip is om tussen elke lijst dezelfde tussenruimte te creëren. Zo oogt het geheel opgeruimd.

Een gallery wall is prachtig in je eethoek, rondom je tv of in je hal. Je kunt moderne prints afwisselen met persoonlijke souvenirs en foto's. Zo voeg je ook iets van jezelf toe aan je interieur.

een gallery wall op een witte muur met kleurrijke kunstwerken hangen boven een zwart kastje met rotan@ahw___.erica

Meten is weten

Ja, het is saai, maar een goede meetsessie voorkomt frustraties door scheve lijstjes aan je muur.

Het handigste is een lijnlaser, maar als je deze niet hebt, moet je aan de slag met een rolmaat. Bepaal de hoogte van de eerste lijst en teken vanaf hier de positie van de volgende lijst.

Tip: leg je lijsten eerst op de grond neer om de compositie te bepalen. Zo zie je de verhoudingen tussen de verschillende lijsten.

Zorg voor samenhang

Hoe creëer je samenhang tussen de verschillende foto’s, posters en prints? Kijk naar de kleuren.

Niet elke foto hoeft in hetzelfde kleurenpallet te vallen. Door te variëren met verschillende kleuren krijg je diepte en wordt het alsnog één geheel.

Denk out of the box: een gallery wall hoeft niet enkel uit lijsten te bestaan. Een plantje, souvenir of klein plankje geven je gallery wall iets extra’s.

Ook leuk: woonkamer inrichten – handige tips en inspiratie

een gallery wall in een woonkamer met een groene bank@interiorsbychloe

Kies de juiste lijsten

De juiste lijsten zijn belangrijk voor de uitstraling van je Gallery wall. Een mix tussen verschillende materialen en kleuren is leuk en speels, maar dit past niet altijd.

Lijsten van dezelfde kleur en structuur geven rust. Zeker bij kleurrijke prints en posters kies je liever één kleur.

Lees ook: Hebbes! Hier shop je Arte lookalike behang

Bekijk de handige tips in deze video

Extra hulp nodig? Deze video geeft je nog meer tips voor het maken van een perfecte gallery wall:


Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen