Oeps…deze Interieurfouten wil je niet maken
in Tips

Oeps…deze Interieurfouten wil je niet maken

Tja, iedereen maakt wel eens fouten. Geen zorgen als je onderstaande interieurfouten hebt gemaakt. Hier zijn vijf tips om ze in de toekomst te voorkomen!

Plaatsing van de bank

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: staat je bank op de juiste plek?
De bank is meestal het grootste meubelstuk in je woonkamer. Geef het de aandacht die het verdient door ‘m op de juiste plek te zetten. Tegen de muur geplakt is niet altijd de beste plek.

In een kleine woning heb je weinig keus, maar een grote woonkamer kun je opbreken met een bank. Plaats de bank bijvoorbeeld in het midden van de kamer.

Kabels in het zicht

Niets is zo ongezellig als kabels die vol in het zicht liggen, toch? Helaas moet die smartphone en laptop wel opgeladen worden (want, Instagram).

Probeer kabels weg te werken in plaats van erover te struikelen. Verstop ze in een kabeldoosje, knutsel een kabelgoot of verstop ze achter hoge plinten. Bij je bureau is een kabel organizer een mooie en snelle oplossing. Je zet de organizer over de stekkerdoos heen en je bureau ziet er ineens super organised uit.

Verlichting

Verlichting makes or breaks een ruimte. Het geeft sfeer, maar je hebt ook genoeg licht nodig om goed te kunnen zien.

Bij verlichting werk je in lagen. Begin bij verlichting aan het plafond, plaats hierna lampen op ooghoogte en zet tenslotte vloerlampen neer.

Elke kamer vereist een andere verlichting: in de woonkamer wil je gezellig licht, in een werkkamer wil je genoeg kunnen zien. Let hierop als je het lichtplan voor een kamer maakt.

Tip: installeer een dimmer. Zo bepaal je zelf de mate van intensiteit.

Grootte van het vloerkleed

Een vloerkleed geeft een warm gevoel in je woonkamer. Als het vloerkleed niet de goede afmeting heeft, laat het een kamer optisch veel kleiner lijken.

Kies daarom voor een vloerkleed dat groter is dan het meubilair waar het onder of naast ligt. Het is ook een optie om je bank of ander meubelstuk voor de helft op het vloerkleed te zetten.

Neem risico

Tot slot: durf risico te nemen. Laat je inspireren door de nieuwste woontrends. Een witte muur is veilig, maar vergeet niet dat diezelfde muur in een weekendje geverfd is. Mocht je het toch niet mooi vinden, dan is diezelfde muur zo weer wit.


Deze blog bevat affiliate links

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reactie plaatsen