Zo organiseer je thuis een etentje zonder stress

Rennen, vliegen, duiken, vallen…heb jij ook stress als je een etentje organiseert? Aan het eind van de avond ziet de keuken eruit alsof er een bom ontploft is en je hebt weinig kans gehad om te socializen. Met deze tips wordt je volgende etentje een succes – zonder stress en mét veel gezelligheid.

Stel je menu samen

Denk goed na over je menu voordat je aan de slag gaat. Meestal bestaat een menu uit een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, maar je kunt het ook simpel houden. Heb je weinig inspiratie? Ga dan voor een thema (ook bij de decoratie). Houd ook rekening met eventueel eet- en dieetwensen van je gasten. Het handigste is om dit van tevoren te vragen, bijvoorbeeld in de uitnodiging.

Dek de tafel

Dek je tafel voordat je begint in de keuken. Begin bij de basics: tafelkleed, placemats, mooie glazen en bestek. Maak het af met mooie decoratie. Zet een vaas op tafel of houdt het bij kaarsen – de keuze is aan jou. Er is wel één regel: zorg dat gasten elkaar kunnen zien. Houdt je decoratie daarom laag.

Tafeldekken
@Lepelsenlinnen

Geef je gasten een amuse

Bij binnenkomst hebben je gasten waarschijnlijk honger. Ook al hebben ze dat niet, een knabbel is altijd welkom – net als een welkomstdrankje. Zo kun jij je rustig focussen op het eten voorbereiden, voordat iedereen aan tafel gaat.

Lees ook: Tover je woonkamer om tot een thuisbioscoop met een beamer

Bereid tenminste één gerecht van tevoren

Niet is zo fijn als weten dat je dessert al klaarligt in de koelkast. Ook soep, bijgerechten of hapjes kun je prima een dag van tevoren maken. Je hoeft het alleen even op te warmen, terwijl je lekker met je gasten kletst.

Houdt rekening met de ruimte in je koelkast en vriezer: weet zeker dat je genoeg plek hebt.

Shop onze favorieten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo