5 Stylingtips voor woonaccessoires die je moet weten

Staan je woonaccessoires naast elkaar op een rijtje? Niet doen! Dat kan spannender. Met deze tips haal je alles uit je woonaccessoires.

Samen sterk

Woonaccessoires versterken elkaar als je ze in een groepje plaats. Verschillende vaasjes bij elkaar staan leuker dan één of twee. Leef je uit met verschillende formaten, kleuren en materialen.

Zorg wel voor harmonie. Plaats een vaas, kaarsenhouder en een fotolijst bij elkaar, maar zorg dat ze allemaal in hetzelfde kleurenpalet vallen. Laat de rest van het oppervlakte (dressoir, plank, kast) leeg, zodat het niet te druk wordt.

The magic number

Hierbij komen we meteen bij de tweede tip: plaats altijd een oneven aantal accessoires bij elkaar.  Symmetrie bereik je met even aantallen, maar oneven aantallen geven een speels en organisch effect.

Ga maar na; twee kussens op een bank die netjes naast elkaar liggen, zien er futloos uit. Drie of meer kussens geven body.

@both.styling Crème is de trend van dit moment. Shop nu onze nieuwste sierkussens op www.bothstyling.nl ✨ #thestyleofboth #wooninspiratie #interieurinspiratie #woontrends #huisinrichting #woonaccessoires #stylingtips ♬ origineel geluid - BOTH styling

Variatie in textuur en materialen

Kijk naar foto’s van de mooiste interieurs en er valt altijd één ding op: je ziet een variatie in materialen en texturen.

Een glazen vaas met droogbloemen staat leuk met en een houten kandelaar ernaast. Een wollen vloerkleed contrasteert goed met een metalen bijzettafeltje.

Kijk naar de materialen van je woonaccessoires: zit er genoeg afwisseling in? Zo niet, dan is het tijd om te experimenteren.

Spiegeltje, spiegeltje

Wanddecoratie geeft je muren een oppepper, maar waar hang je al dat moois? Alles op ooghoogte hangen is veilig, maar denk ook eens out of the box.

Voor degenen die graag regels volgen, is het wennen om dingen op andere hoogtes of met verschillende tussenruimtes op te hangen. Trust me, met een beetje moed kom je een heel eind.

Denk maar aan lijsten met foto’s aan de muur: een gallery-wall ziet er het beste uit als je speelt met de compositie.

Experimenteer

Kom je er even niet meer uit? Haal dan al je woonaccessoires uit je woonkamer en zet ze opnieuw neer volgens bovenstaande tips. Echt, je hoeft er geen interieurstylist voor te zijn! Soms is een ruimte inrichten een kwestie van schuiven en uitproberen. You got this!

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo