Zo style je een hotel chic interieur

Er gaat niets boven binnenstappen bij een boetiek hotel en je meteen chic en geïnspireerd voelen. Het is niet alleen het Instagram-waardige decor: het zijn de geuren, de sfeer, de verlichting en de meubels. 

Het zijn de unieke accenten die voortkomen uit de hotel chic stijl. Je hoeft niet af te reizen voor een weekendje weg om hotel chic te ervaren - creëer het thuis!

Visgraat vloer

Aangezien visgraatvloeren al eeuwen bestaan, valt wel zeggen dat dit vloertype tijdloos is. Niet voor niks is een visgraat vloer de laatste jaren zo populair. Het past helemaal thuis in de hotel chic stijl. Je vindt visgraat vloeren van hout, maar ook PVC of laminaat.


Visgraat vloer bron: Pinterest

Zwart, zwarter zwartst

Zwart straalt glamour uit. De kleur is goed te combineren, wat zeker een voordeel is bij een kleurrijke hotel chic interieur.

Zwart is niet je enige optie - elke donkere kleur voegt een tikkeltje drama toe. Niet alleen op je muur, maar ook in meubels of accessoires. Combineer het met lichte kleuren om het niet té donker te maken. Balans is key.

Velvet

Kijk naar het interieur van chic hotels en je ziet overal velvet. Velvet - ook wel fluweel - is een stof die luxe uitstraalt. Dat wil je hebben. Bovendien staat het mooi met goud, zoals een loveseat met gouden pootjes of een bed met velvet hoofdbord.

velvet fauteuil
Velvet Inspiratie : Bron Pinterest

Lopen op wolkjes

Een ander vloertype dat je hotel chic vibes geeft, is hoogpolig tapijt. Zeker in een cosy slaapkamer of woonkamer is dit heerlijk, want het voelt alsof je op wolken loopt. Je waant je meteen in een dure hotelkamer.

Printje aan de muur

Houd jij van een behangetje aan de muur? Bij hotel chic kun je je helemaal uitleven. Er zijn genoeg hoogwaardige printjes te vinden met mooie details; ze hoeven niet eens zo duur te zijn.

Sfeervolle verlichting

Verlichting is belangrijk, want het kan je hele interieur veranderen. Bij hotel chic kies je voor stijlvolle hanglampen, een gouden vloerlamp of spotjes - dit alles samen is nóg beter.


Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen