Zo style je je eigen Emily in Paris Appartement
in Tips

Zo style je je eigen Emily in Paris Appartement

Emily in Paris, de show op Netflix zorgt voor de broodnodige Franse stijl, gecombineerd met veel liefde, lust en drama. De kers op de taart is de architectuur en het chique Franse interieur - om bij weg te dromen. Wil je je innerlijke Emily naar boven halen en je ruimte een Parisian chic make-over geven? Dan zijn hier vier manieren om deze verfijnde stijl te bereiken! 

Emily in Paris Appartement bezoeken 

Emily woont in een appartement dat bekend staat als een Chambre de bonne, hoewel het veel luxer is dan de traditionele Chambre de bonne. Het appartement ligt in het vijfde arrondissement van Parijs, op loopafstand van het Pantheon en net binnen het Quartier Latin (de Latijnse wijk). Het dichtstbijzijnde metrostation is Maubert – Mutualité (lijn 10). Het adres is 1 Place de l’Estrapade, 75005 Parijs.

La vie en rose 

Terwijl de mode in Emily in Parijs nooit faalt om hoofden te doen draaien, zijn veel van de interieurs van de show gekleed in veel rustigere, neutrale kleuren.

Romantische tinten zoals crème, roze en wit zijn bijvoorbeeld te vinden in Emily's appartement. Ze zorgen voor een romantische achtergrond, waardoor andere items de show stelen.

Ga voor goud

Lampen, kandelaars, spiegels… al deze mooie accessoires zien we terug op verschillende locaties. Eén ding valt op: ze zijn doorgaans allemaal goud- of koperkleurig.

Het toevoegen van één groot stuk koper of goud maakt de grootste impact. Denk aan een gouden spiegel à la Savoir - het kantoor waar Emily werkt.

Lees ook: Update je Ikea Ivar kast met deze creatieve tips

Sierlijsten

Een belangrijk element van de Parijse huisstijl is het lijstwerk, dat veel aandacht krijgt in de serie. We zien sierlijsten terug bij vrijwel elke scène - van Emily’s appartement tot Savoir. 

Dit luxe design statement is gebruikelijk in Parijse appartementen, omdat de meeste in het begin van de 20e eeuw gebouwd zijn met gipsmallen.

Wist je dat sierlijsten makkelijk zelf te maken zijn? Pimp je deur met sierlijsten - Très chique!

Bron: Netflix

Maak een statement

Als het gaat om opvallende verlichting, stelt Emily in Parijs nooit teleur. Veel van de favoriete plekken van Emily en haar vrienden zijn versierd met opvallende bureaulampen. Van glas tot retro mushroom lampen – ze passeren allemaal de revue. Wij zijn fan!

Lees ook: 4X de beste boetiek hotels in Parijs

Uitgelicht beeld bron : Netflix