5X Haal het maximale uit je kleine badkamer 

5X Haal het maximale uit je kleine badkamer 

Je douchespullen staan op een hoopje, je hebt nét genoeg ruimte om je om te draaien en je kunt nooit met z’n tweetjes tegelijk in de badkamer…komt dit bekend voor? Een kleine badkamer brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Toch wil je het meeste van je stekkie maken. Met deze handige tips haal je het meeste uit je kleine badkamer!

Ga voor glas

Een glazen douchewand is perfect voor een kleine badkamer. Het geeft de illusie van meer ruimte, omdat je de muren ziet. Bovendien is het makkelijk schoon te houden en geeft het een moderne look. Kies voor helder glas zonder structuur voor het maximale ruimte-effect!

Inspiratie douchewand via Pinterest  


Laat het licht binnen 

Laat zoveel mogelijk licht binnen in je kleine badkamer. Dit maakt de ruimte niet alleen groter, maar ook gezelliger. Probeer zo veel mogelijk daglicht te benutten door bijvoorbeeld raamdecoratie die niet helemaal tot aan het plafond reikt. Kies voor raamdecoratie die zowel licht binnenlaat als privacy biedt.

Heb je geen of weinig daglicht in je badkamer? Gebruik dan alleen lichte kleuren in je kleurenpalet. 

Ook handig: 10X onmisbare badkamer accessoires

Houd het rustig 

Houd je kleine badkamer rustig door te werken met een beperkt kleurenpalet. Kies bijvoorbeeld voor neutrale kleuren op de muren en accessoires. Zorg dat er geen overbodige spullen rondslingeren.  
 Lees ook: Lichte kleuren geven mij rust

Opgeruimd staat netjes

Ook opbergoplossingen, zoals hangende manden of een op maat gemaakte kast, kunnen helpen bij het creëren van een rustige en opgeruimde sfeer. Less is more in een kleine badkamer. 

Merk je dat je opbergruimte tekort komt? Kies dan voor een spiegel met opbergruimte. Vergeet ook de achterkant van de deur niet: hier kun je haakjes bevestigen voor handdoeken. Of kies voor een handdoekrek

Maak ook gebruik van de hoogte: plaats opbergoplossingen boven de deur of onder het wastafelmeubel. Maak bijvoorbeeld een plank, waar je spulletjes kwijt kunt. 

Houd het simpel en functioneel, en je zult versteld staan van hoeveel opbergruimte je kunt creëren in een kleine badkamer.
 Spot the difference

Geef je kleine badkamer wat liefde door te kiezen voor meerdere spotjes in plaats van één lamp in het midden. Als je enkel een lichtbron hebt, is het rond de muren minder licht. Zo lijkt je badkamer kleiner. Door meerdere spotjes te gebruiken, krijg je een mooi egaal licht, wat de badkamer een ruimtelijk gevoel geeft. 

Tip! Duitse keukens voor Duitse prijzen in Nederland

Je kunt ook kiezen voor een spiegel met ingebouwd licht, of hang wat lampjes (op batterijen) aan weerszijden van de spiegel. 

een lichte moderne badkamer met houten wastafelmeubel en glazen douchedeuren@huisjeinhaarlemstad
Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen