Beton ciré in je badkamer: alles wat je wil weten

Beton ciré in je badkamer: alles wat je wil weten

Beton ciré, de stoere, moderne afwerking die steeds vaker in interieurs opduikt, heeft ook zijn weg gevonden naar de badkamer. Van de matte uitstraling tot waterbestendigheid, ontdek hier alles wat je moet weten over het gebruik van beton ciré in je badkamer.

Is beton ciré geschikt voor de badkamer? 

Beton ciré of betonstuc is zeker geschikt voor badkamers. Dankzij zijn waterbestendigheid en naadloze afwerking is het een ideale keuze voor een vochtige ruimte.

Beton ciré over tegels

Beton ciré kan over bestaande tegels in de badkamer worden aangebracht, wat het een veelzijdige optie maakt voor renovatieprojecten. Zo geniet je van de moderne uitstraling van beton ciré, zonder ingrijpende veranderingen aan te brengen in de structuur van je badkamer.

Lees ook: badkamer inspiratie

beton ciré in een badkamer met houten wastafels en organische spiegels

@amsterdamshuis

Stijlvolle en waterbestendige keuze

Beton ciré, een mengsel van cement, hars en pigment, biedt een stijlvolle en waterbestendige oplossing voor badkamers. De naadloze afwerking zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar voorkomt ook de vorming van voegen waar schimmels zich kunnen nestelen. Het resultaat is een strakke, eigentijdse badkamer met een industrieel tintje.

Beton ciré in je badkamer: alles wat je wil weten

Tip! hier shop je leuke badkamer accessoires zoals deze fantastische wasmanden

Onderhoudsarm en duurzaam

Een van de voordelen van beton ciré is het onderhoudsarme karakter. Het oppervlak is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, wat perfect is voor een ruimte zoals je badkamer. Daarnaast is beton ciré duurzaam, waardoor het een investering is waar je jaren plezier van hebt.

Kleuren en stijlen van beton ciré

Beton ciré is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het eenvoudig kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak en badkamerstijl.

Of je nu kiest voor een lichte, natuurlijke tint of een gedurfdere, donkere kleur, beton ciré biedt veelzijdigheid en flexibiliteit in design.

Ook leuk: zó haal je het maximale uit je kleine badkamerdubbele wastafel met beton ciré muren in een badkamer en organische spiegels

@joliemhome

Tip: hier shop je deze geweldige organische spiegels

Inspiratie: beton ciré in badkamers

  • Industriële chic: Creëer een industriële chic badkamer met beton ciré op zowel vloeren als wanden. Voeg accenten toe met zwarte kranen en accessoires voor een eigentijdse look.
  • Spa-achtige vibes: Kies voor lichte tinten beton ciré in combinatie met natuurlijke materialen zoals bamboe en witte handdoeken om een rustgevende, spa-achtige sfeer te creëren.
  • Contrastrijk design: Speel met contrast door donkere beton ciré te combineren met heldere, witte elementen. Dit zorgt voor een opvallend en modern ontwerp.

Budgettip: industriële houten deuren met stalen look

een badkamer met nisje zwarte stalen deur en beton ciré

@homebystuart

Tips voor het gebruik van beton ciré in je badkamer

  • Professionele installatie: Voor het beste resultaat is het aan te raden beton ciré te laten aanbrengen door een professional. Zij beschikken over de nodige expertise om een naadloze en waterdichte afwerking te garanderen.
  • Afdichting: Hoewel beton ciré van nature waterbestendig is, is het aan te bevelen om het oppervlak te laten afdichten. Dit verlengt de levensduur en zorgt voor extra bescherming tegen vocht.
  • Combineren met natuurlijke elementen: Beton ciré komt prachtig tot zijn recht wanneer het gecombineerd wordt met natuurlijke elementen zoals hout en planten. Dit zorgt voor een gebalanceerde en warme uitstraling in de badkamer.

Hoeveel kost beton ciré in je badkamer? 

De kosten voor beton ciré variëren afhankelijk van de leverancier. Over het algemeen liggen de prijzen tussen €45,- en €60,- per vierkante meter. Echter, als je ervoor kiest om het door een specialist te laten aanbrengen, moet je rekening houden met een toeslag van meer dan €100,- per vierkante meter.

moderne japandi badkamer met beton ciré

@herenhuis1903

Uitgelichte afbeelding: @amsterdamshuis