Budgettips: tuin opknappen voor weinig

Kan je tuin wel een make-over gebruiken, maar is je budget klein? Geen zorgen, hulp is op komst! In dit artikel geven we je handige tips en ideeën om je tuin een opfrisser te geven, zonder dat het je een fortuin kost. No worries: geen groene vingers vereist.

Een likje verf 

Een beetje verf goes a long way. Geef je tuinmeubels een tweede leven met een nieuw kleurtje. Ook kun je je schutting of buitenmuur verven. Het is eenvoudiger dan je denkt en het enige dat je nodig hebt, is de juiste verf en een paar vrije uren.

Het is belangrijk om het oppervlakte dat je gaat verven grondig schoonmaakt en schuurt, voordat je begint. Laat de verf goed drogen en geef ze nog een extra laag voor een mooie, gelijkmatige finish.

Sfeervolle lampjes

Verlichting maakt zó veel uit voor de sfeer! En als ik het over verlichting heb, bedoel ik gezellige hanglampjes. Het liefst nog die super hippe peertjes die je nu overal ziet. Ik weet zeker dat je met dit soort lampjes elke avond zin zult krijgen om in de tuin te zitten.

Lees ook: Oplaadbare wandlampen zonder stroom


Inspiratie Pinterest


Fladderend bezoek

Breng wat levendigheid in je tuin en maak een vlinderschaal. Plaats hiervoor een opvallende schaal en wat nectar in je tuin. Nectar maak je zelf met 1 el suiker en 9 el water. Ik ben benieuwd hoeveel verschillende soorten vlinders je dit voorjaar gaat spotten!

Natuurlijk kun je ook andere tuin accessoires gebruiken om de boel op te vrolijken.

Ook leuk: zó maak je een hippe palletbank voor in je tuin

Bodembedekkers

Tuintegels zijn duur en lastig zelf aan te leggen. Een goedkoper alternatief zijn kiezelstenen. Ze zijn even onderhoudsvriendelijk en modern en je kunt ze zelf aanleggen.

Daarnaast is boomschors een natuurlijke en voordelige bodembedekker die je ook helpt vocht in de grond vast te houden.

Voor balkons zijn er ook speciale balkontegels, meestal van hout of kunststof. Je klikt ze makkelijk aan elkaar en creëert een hele nieuwe uitstraling.

De ultieme verhuisgids


Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen