Zó maak je zelf een hippe palletbank voor in je tuin
in DIY

Zó maak je zelf een hippe palletbank voor in je tuin

Ben je op zoek naar een budget-proof manier om een gezellige zithoek in je tuin te creëren? Dan is het maken van je eigen palletbank de perfecte oplossing! 

Pallets zijn goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen, waardoor je je tuin of balkon snel omtovert tot een sfeervolle plek om te ontspannen.

Het maken van een palletbank is eenvoudig en vereist weinig materialen. Het enige wat je nodig hebt zijn europallets, spaanplaatschroeven, een schroef- en boormachine en eventueel 4 wieltjes. Het mooie aan deze bank is dat je hem helemaal op maat kunt maken, zodat hij perfect past bij jouw tuin of balkon.

Kies je pallets

Allereerst moet je pallets verzamelen. Europallets zijn het meest geschikt omdat ze stevig en duurzaam zijn. Je kunt ze vaak gratis of voor een lage prijs vinden bij bouwmarkten, transportbedrijven of zelfs via Marktplaats. Zorg ervoor dat je pallets kiest die nog in goede staat zijn en niet te veel beschadigingen hebben.

Maak een schets 

Bepaal de afmetingen van de bank en teken deze uit op papier. Je kunt de bank zo hoog maken als je wilt, afhankelijk van hoeveel kussens je erop wilt leggen.

Overweeg ook om wieltjes aan de onderkant van de bank te bevestigen, zodat je hem makkelijk verplaatst.

Bron: @bijellenthuis

Monteer de pallets

Leg de pallets op hun kant en schroef ze aan elkaar vast met spaanplaatschroeven. Begin bijvoorbeeld met het bevestigen van twee pallets naast elkaar voor de zitting en één pallet bovenop voor de rugleuning. Schroef de rugleuning vast aan de zitting en je pallet bank is klaar!

Hoe maak je een palletbank met armleuningen?

Om een palletbank met armleuningen te maken, gebruik je een half pallet. Dit schroef je vast aan de uiteinden van je palletbank. Gebruik een plankje om de bovenkant van de armleuning te bedekken.

Lees ook: Tuin opknappen voor weinig

Stevigheid en afwerking 

Om ervoor te zorgen dat de bank stevig staat, kun je nog extra balkjes aan de onderkant van de bank bevestigen. Schroef deze balkjes vast aan de onderkant van de zitting en rugleuning.

Als je wieltjes wilt gebruiken, bevestig je deze aan de onderkant van de balkjes. Let er wel op dat de wieltjes stevig genoeg zijn om het gewicht van de bank te dragen.

Als de bank stevig genoeg staat, kun je hem naar wens afwerken. Schuur de pallets bijvoorbeeld lichtjes op en verf ze in een mooie kleur. Je kunt ook plantenbakken aan de zijkant van de bank bevestigen voor een extra groene touch.

Ook leuk: Zo maak je zelf sierlijsten op je muur

een palletbank staat voor een houten muur op een ruim balkon
Bron: @casadidenise

Een beetje comfort, graag

Als finishing touch raad ik je aan om te investeren in goede palletkussens. Helaas zijn houten planken niet super comfortabel, dus wat mooie palletkussens zijn geen overbodige luxe. Online zijn er veel kleuren en maten te vinden, dus er zit altijd wel iets tussen. Zo zit je er lekker knus bij in je tuin.

Zo, je eigen palletbank is klaar! Het mooie is dat je deze bank op elke maat maakt en zo helemaal aanpast aan jouw wensen en eisen. Of je nu een grote tuin hebt of alleen een klein balkon, met deze bank heb je een lekkere chillplek.

Lees ook: je huis opknappen met een klein budget – 6 gouden tips! 


Uitgelichte afbeelding: @marijke1212

Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen