Japandi chic boven je eettafel met dé viral hanglamp van Kwantum

Japandi chic boven je eettafel met dé viral hanglamp van Kwantum

Een hanglamp boven je eettafel? Dat staat niet alleen prachtig, maar brengt ook een gezellige sfeer in je interieur. Kwantum heeft nu een hanglamp die erg gewild is door zijn fantastische ontwerp en lage prijs. Wedden dat deze in je winkelmandje belandt? 

Sfeervolle Japandi hanglamp 

Veel mensen kiezen voor een hanglamp boven hun eettafel omdat het ontzettend veel sfeer toevoegt. Zo wordt elk eetmoment gezellig en relaxed.

Ook in de slaapkamer en woonkamer is goede verlichting essentieel. Een hanglamp is hier een goede optie, omdat het de ruimte nét die extra touch gezelligheid geeft. Zo fleurt een kaal plafond meteen op.

Maar goed, dan moet je wel een keuze kunnen maken. We hebben een hanglamp voor je die online een favoriet is: hanglamp Anzi van Kwantum! Je raadt het al, deze hanglamp heeft een aantrekkelijk prijskaartje en is daarom mega populair.

De off-white kleur geeft elke ruimte een unieke en warme uitstraling. De mooie structuurstof geeft deze lamp een subtiele Japandi-uitstraling die perfect is voor een serene en stijlvolle sfeer in je huis.

Ook leuk: Update je ivar kast van Ikea met deze creatieve tips 

japandi hanglamp Anzi in een woonkamer met beige tinten

De Anzi hanglamp van Kwantum thuis bij @manieke

Grootte hanglamp boven je eettafel

Hoe groot is té groot als het gaat om een hanglamp boven je eettafel? Je wilt dat je hanglamp niet te veel opvalt, maar je wilt ook niet in het donker zitten.

Als het gaat om de grootte van een hanglamp boven een eettafel, is de vorm en afmeting van je eettafel belangrijk. De vuistregel is dat de lamp maximaal de helft van de breedte van de eettafel heeft.

Als je bijvoorbeeld een eettafel van 100 cm breed hebt, betekent dit dat de hanglamp maximaal 50 cm breed moet zijn.

Waarom? Ten eerste zorgt dit voor balans in je inrichting. Ten tweede is het gewoon handig, want als je een té grote lamp boven je eettafel hebt, is de kans groot dat je je hoofd stoot als je opstaat.

Tip: 10X onze favoriete Japandi eetkamerstoelen op een rijtje

De Anzi hanglamp van Kwantum in een slaapkamer

De Anzi hanglamp van Kwantum thuis bij @lisannelisah

Hoeveel ruimte tussen lamp en tafel? 

Een goede richtlijn is om de onderkant van de hanglamp ongeveer 75 tot 85 cm boven de tafel te hangen. Dit zorgt ervoor dat de lamp voldoende licht verspreidt, zonder in de weg te hangen.

Bij een hogere plafondhoogte kun je overwegen om de lamp iets hoger te hangen, maar zorg ervoor dat het licht nog steeds gezellig en gericht blijft. Bovendien helpt deze hoogte om een intieme sfeer te creëren zonder het zicht te belemmeren, wat perfect is voor rondom eettafel.

Als je kiest voor meerdere lampen, houd dan rekening met gelijke afstanden en symmetrie voor een harmonieus geheel.

Licht is de basis van je interieur, ook al wordt het vaak vergeten. Meer leren over dit onderwerp? Met onze Interieurcursus: de basis van interieur leer je alles over licht en je eigen lichtplan maken. Zo creëer je een gezellig thuis, helemaal zelf!

interieurcursus de basis van interieurLees ook: Oplaadbare wandlampen zonder stroom