Badkamer inspiratie: dit zijn de trends van 2023 
in Trends

Badkamer inspiratie: dit zijn de trends van 2023

Sta jij elke ochtend in je badkamer te gapen naar de saaie tegels en ouderwetse wastafel? Dan is het hoog tijd om wat badkamer inspiratie op te doen! Wij hebben de beste badkamertrends en inspiratie op een rijtje gezet. Dus leun lekker achterover en laat je inspireren!

1. Ton sur ton

We mogen helemaal los gaan met kleur-op-kleur, ofwel ton sur ton. Deze Franse term staat voor het toepassen van één kleur in verschillende tinten, zoals licht en donker. Met ton sur ton creëer je een fijne balans tussen verschillende tinten van één kleur. Je stapelt ze als het ware op.

Vaak wordt er gekozen voor aardetinten, zoals beige. Om het zo rustig mogelijk te houden, is het belangrijk om de 60/30/10 regel te gebruiken.

Hoe dit werkt? Kies drie kleuren in dezelfde tint. Gebruik de eerste kleur voor 60%, bijvoorbeeld in de muren en de vloer. De tweede kleur laat je 30% terugkomen, bijvoorbeeld in het badkamermeubel en de tegels. De laatste 10% is als het ware een accentkleur, die je laat terugkomen in de badkamer accessoires.

Met deze badkamer inspiratie kun je alle kanten op! Voeg gouden kranen toe voor een luxe uitstraling, of houdt het juist simpel en natuurlijk met een houten badkamermeubel en planten.

een badkamer met ton-sur-ton kleuren
Bron: Sanycces via Pinterest
Een badkamer in beige tinten met een retro touch
Bron: Bedrosians Tyle and Stone via Pinterest

2. Luxe en shiny

De tweede trend is de luxe badkamer en we love it! Glanzende oppervlakten, marmer, beton ciré en gouden accenten zorgen voor een weelderige sfeer. Neem wit óf zwart als basis voor je luxe badkamer of kies voor een mooie marmer tegel.

Deze trend is lekker tijdloos, dus het is een populaire keuze voor badkamers in 2023. Voorgaande jaren waren zwarte kranen in trek, terwijl het dit jaar eerder wordt gecombineerd met een gouden kraan, chroom of RVS.

Ook zien we veel luxe accessoires, zoals een spiegel met verlichting én verwarming. Met dit laatste is een beslagen spiegel als je uit de douche stapt verleden tijd - dat is pas luxe!

3. Natuurlijk & organisch

Back to nature - we hebben steeds meer oog voor de natuur en duurzaam wonen. Deze trend trekt ook door naar de badkamer. Combineer ronde, organische vormen met natuurlijke materialen en je hebt een match made in heaven.

Mooi details zijn bijvoorbeeld een organische spiegel of een betonnen waskom. We herkennen veel van deze stijl in Japandi, een stijl die gericht is op eenvoud van de natuur. Kortom: houdt het simpel.

Badkamer met wastafel in natuurlijke stijl met ovale spiegel
Bron: The house proud blogger via Pinterest
Een natuurlijke badkamer met organische vormen
Bron: Zoe Gee via Pinterest

Lees ook: Iedereen wil deze lookalike Vertigo lamp

4. Retro touch

Houd je van een vleugje nostalgie? Een mooie badkamer trend van dit moment is de retro look. Terug naar de jaren 50 en 60! Gooi alle strakke lijnen overboord en laat je verrassen door ronde spiegels, boogvormige nissen en nostalgische verlichting.

Laat je inspireren door retro kleuren, zoals poederroze, gebroken wit, groentinten en bruin. Geen zorgen, je hoeft niet meteen je muren roze te sauzen. Met de juiste accessoires verander je de sfeer in één klap. Denk aan een ovale spiegel of bolvormige wandlampen.

Een wastafel in een badkamer met twee ovale spiegels
Bron: Style Curator | Gina Ciancio via Pinterest
Badkamer met visschub tegel en gouden accenten
Bron: Mincio | Stijl je badkamer en toilet via Pinterest

Tegeltrends

Badkamer inspiratie is er in overvloed en zo ook de keuze aan tegels. Dé trend voor 2023? Visschub tegels! Deze tegels hebben een unieke vorm die lijkt op de schubben van een vis. Met hun ronde vorm passen ze goed in de retro trend.

Als je op zoek bent naar een luxueuze uitstraling, is marmer een uitstekende keuze. Er zijn veel verschillende soorten en maten marmer tegels verkrijgbaar, elk met hun eigen kleur. Gebruik marmer in vloertegels, wandtegels, je wastafelblad of zelfs je hele badkuip.

Wil je écht uitpakken? Kies dan voor metallic tegels. Deze zijn verkrijgbaar in goud, zilver, brons en koper en laten je badkamer (letterlijk) shinen.

Dan zijn er ook nog de tijdloze trends, zoals langwerpige wandtegels. Deze kun je ook in visgraat patroon aanbrengen. Grote, keramische tegels zijn mooi voor zowel de vloer als de wand en laten je badkamer ruimer ogen.

Badkamer met kleine witte tegels
Bron: Bria Hammel Interiors via Pinterest
Douche met marmer tegels en gouden kraan
Bron: Behance via Pinterest

Uitgelichte afbeelding: Manon de Bruyn via Facebook

Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen