Iedereen wil deze replica Vertigo Lamp

De Vertigo lamp van Petit Friture is een echte blikvanger. Het unieke design, ontworpen door Constance Guisset, is gemaakt van gebogen metaal en geeft de illusie van een zwevend object. 

Prachtig, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Wij hebben een replica gevonden, die net zo mooi is. Je portemonnee is je dankbaar! 

Wat is er zo speciaal aan de Vertigo lamp? 

De Vertigo lamp is een icoon van Petit Friture. Bijzonder is de manier waarop de lamp is gemaakt: een glasvezelstructuur met daaromheen linten van polyurethaan. Door dit ontwerp is de lamp ultralicht.

De Vertigo lamp geeft een zachte verlichting en past in vrijwel elk interieur. Het golvende, asymmetrische ontwerp schept de illusie dat de lamp zweeft. Je wordt er bijna duizelig van. Hier verwijst de naam ook naar; vertigo betekent duizeligheid in het Engels. 

Deze lookalike Vertigo hanglamp boven de eettafel van @lifeby.mary

Vertigo lamp replica

De lookalike Vertigo lamp is een fantastische optie als je houdt van het ontwerp van de originele Vertigo lamp van Petit Friture, maar niet zo'n groot budget hebt. Met deze budgetoptie geef je je huis een chique upgrade. De replica vertigo lamp past perfect in een modern interieur of een hotel chic woonstijl

Wij vonden de stijlvolle replica op Amazon. De lookalike is gemaakt van hoogwaardig ijzer en glasvezel, net als het origineel. Deze is gemaakt van een combinatie van kunststoffen, glasvezel en ijzer. Het heeft hetzelfde unieke ontwerp, zonder er goedkoop uit te zien.

Voor een exclusieve hanglamp van het merk Petite Friture Vertigo liggen de prijzen tussen €695 en €1045. Voor deze lookalike replica lamp ligt de prijs tussen €118 en €198, afhankelijk van het formaat dat je kiest. Hieronder bespreken we de verschillende maten. 

Lees ook: maak zelf een room divider van houten latten

Waar hang ik mijn replica Vertigo lamp?

Meestal wordt de Vertigo lamp boven de eettafel gehangen, want daar krijgt hij de meeste aandacht! De hanglamp creëert zo een mooi lijnenspel op de muur. Ook maakt een vertigo lamp je woonkamer of slaapkamer helemaal af.

Tip: Bepaal zelf hoe scherp je het lijnenspel wilt hebben door een bijpassend peertje te kopen. Hoe zachter de lamp, hoe zachter de lijnen. Als je het lijnenspel goed wilt zien, gebruik je een felle ledlamp. Je kunt ook een dimbare lamp in de hanglamp gebruiken.

Je gebruikt voor deze hanglamp een ‎E27-lamp van ‎42 watt. 


Welke moet ik kiezen?

Welke maat vertigo lamp moet ik kopen? Nou, dat hangt af van waar je hem wilt hangen; in de slaapkamer, boven de eettafel of de salontafel? Kijk ook goed naar de grootte van de ruimte. Je wilt natuurlijk een groots effect creëren met de lamp, maar een té grote lamp in een kleine ruimte heeft een verkleinend effect. 

Bij deze lookalike vertigo lamp heb je de keuze tussen de volgende afmetingen:

  • 80 cm: De kleinste variant. Perfect boven een kleine (tweepersoons) eettafel. 
  • 100 cm: Deze maat past goed in een kleine woonkamer
  • 120 cm: Met deze maat maak je een kleine eethoek helemaal af. 
  • 140 cm: Deze maat past goed boven een vierpersoons eettafel en een woonkamer van normaal formaat. 
  • 160 cm: Deze maat past goed boven een zespersoons eettafel. 
  • 170 cm: Met deze maat maak je een statement boven een grote eettafel, in een ruime hal of royale slaapkamer. 
  • 200 cm: De grootste maat. Staat prachtig in een grote, open ruimte. 

Zoals je ziet, er is voor ieder wat wils. Ga je voor een statement of houd je het bescheiden? Eén ding is zeker: deze lamp is prachtig in zo veel verschillende ruimtes! 

xenos