10 Inspirerende slaapkamer ideeën om bij weg te dromen
Trends
Trends
5 min

10 Inspirerende slaapkamer ideeën om bij weg te dromen

5 min

Of je nu houdt van gezellige chaos of Scandinavisch minimalisme, je slaapkamer is een plek om tot rust te komen. Toe aan wat nieuwe slaapkamer ideeën? Laat je verrassen door onze toptips voor een stijlvolle en oh-zo instagrammable slaapkamer! 

Slaapkamerstijlen

Als je nog niet zo goed weet welke slaapkamer je wilt, is het een goed idee om je te verdiepen in verschillende slaapkamerstijlen. Je hoeft deze stijl niet letterlijk over te nemen, maar zo weet je in ieder geval wat je smaak is!

Hotel chique

Ben je gek op luxe en comfort? Dan is de slaapkamerstijl hotel chique iets voor jou! Inspireer je op luxe hotelsuites en creëer een oase van rust met donkere kleuren, zachte verlichting, velours en weelderige kussens.

slaapkamer hotelchic

@Livingby.md

Minimalistisch

Less is more - daar draait het om bij een minimalistische slaapkamer. Deze stijl is perfect voor iedereen die houdt van rust en eenvoud. Denk aan een slaapkamer gehuld in lichte kleuren, minimale accessoires en natuurlijke materialen. De minimalistische stijl is verwant aan Japandi, een combinatie van Japanse en Scandinavische invloeden.

Industrieel

Ben je gek op een stoere look? Dan is een industriële slaapkamerstijl iets voor jou. Denk aan bakstenen muren, betonnen vloeren, metalen elementen en grove houten meubels. Grijs is een passende kleur voor deze slaapkamer.

Modern

Bij een moderne slaapkamer ligt de nadruk op eenvoud. Strakke meubels, neutrale kleuren en minimale accessoires passen bij deze stijl. De rustige uitstraling van deze stijl biedt de perfecte voedingsbodem voor een goede nachtrust.

Landelijk

Hou je van een warme en gezellige sfeer? Een landelijke slaapkamer is luxe en rustiek. Deze stijl is geïnspireerd op het platteland. Denk aan houten meubels, diepe kleuren en gouden accenten.


Dekbedovertrekken 3 halen = 1 betalen


Originele slaapkamer ideeën

Heb je behoefte aan een slaapkamer die nét even anders is dan alle anderen? Hier vind je tien originele slaapkamer ideeën die je slaapkamer een unieke uitstraling geven.

1. Sierlijsten

Sierlijsten geven je slaapkamer een chique look. Eerder hebben we al een artikel gewijd aan een DIY voor sierlijsten op je deur. Sierlijsten koop je kant-en-klaar in de bouwmarkt, maar je moet ze wel op maat zagen en aanbrengen in de gewenste vorm.

2. Groot hoofdbord

Een hoofdbord is niet enkel een functioneel onderdeel van een bed. Trek het hoofdbord door over de gehele muur en je hebt een luxe blikvanger. Kies voor stijlvolle stoffen bekleding of een unieke print.

Bron: @Larissa.interior

3. Behang

Als je een kleurtje op de muur ietwat saai vindt, is behang een prachtig alternatief. Met behang kun je eindeloos variëren in patronen, kleuren en texturen. Kies een exotische print voor je hotel chique slaapkamer of geometrisch ontwerp voor een moderne slaapkamer.

Een slaapkamermuur met lambrisering en behang
Bron: Mandy Helleman via Facebook
Een slaapkamer met behang met houtprint
Bron: Fifii Tun via Facebook

4. Stalen deuren met glas

Heb je een grote slaapkamer en wil je meer knusheid? Kies dan voor stalen deuren met glas. Deze deuren geven een moderne uitstraling en zorgen voor een verdeling in de kamer, zonder licht weg te nemen.

Zwarte stalen deuren in slaapkamer
Bron: @homeby_veronica
Zwarte stalen deuren in slaapkamer close-up

Lees ook: Budgettip: houten deuren met stalen look

5. Houten panelen

Houten panelen verbeteren de akoestiek van je slaapkamer en zien er bovendien supermooi uit. Het hout geeft een warme uitstraling, maar je kunt de latjes ook verven zodat ze minder opvallen.

6. Accentmuur

Verf je slaapkamer nét even anders door de verf op een creatieve manier aan te brengen. Heb je een nis of schuin dak? Accentueer dit dan en verf het plafond mee.

Slaapkamer met beige accenmuur
Bron: Iris de Graaf via Facebook

7. Grote spiegel

Kleine slaapkamer? Dan maakt een grote spiegel de ruimte optisch ruimtelijker. Daarnaast zijn spiegels ook gewoon handig. Merve Bahar (@homeinterior_mcm) showt in onze Facebook groep haar chique spiegel:

Slaapkamer met grote spiegel en kaptafel
Bron: Merve Bahar via Facebook

Voeg wat kunst toe aan je slaapkamermuur! Koop wat mooie fotolijsten en hang je favoriete prints, kunstwerken of familiefoto’s op. Houdt het rustig met zwart-wit foto’s of voeg wat kleur toe. Hier vind je tips om je gallery wall een succes te maken.

9. Inloopkast

Als je de ruimte én het budget hebt, is een inloopkast natuurlijk helemaal geweldig. Tip: een grote slaapkamer geef je makkelijk een inloopkast door een extra muurtje toe te voegen, die de inloopkast van de slaapkamer scheidt.

Claudine uit onze Facebook groep: “Achter het muurtje staat ons bed. Je kan van beide kanten om het muurtje heenlopen.”

Inloopkast in slaapkamer
Bron: Claudine via Facebook

10. Plankje aan de muur

Als laatste kun je er nog voor kiezen mooie mooie wandplanken boven je bed te hangen. Zet er wat mooie lijsten op, een vaas of boeken. Zó gedaan en supermooi.

Slaapkamer met houten panelen en een plankje boven het bed
Bron: mo.bso via Pinterest

Uitgelichte afbeelding: Amazing decor via Pinterest