Binnenkijken bij Jessie:

Binnenkijken bij Jessie: "We maken er ons droomhuis van"

Jessie woont samen met haar vriend in een twee-onder-een-kapwoning. Toen ze het huis kochten was het niet naar smaak, maar daar keken ze doorheen en nu maken ze er hun droomhuis van. 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Onze stijl is eigenlijk een mix van hotel-chique en een beetje Scandinavisch. Wij houden van een luxe uitstraling, maar ook van de asymmetrische vormen wat je bij de Scandinavische stijl weer terugziet. Er staat namelijk een kiezelvormige eettafel bovenaan ons wensenlijstje.

De kleuren die je in ons huis vooral terugziet zijn neutrale en natuurlijke kleuren zoals antraciet, zwart, beige, taupe en donkerbruin. Al moet ik zeggen dat een beetje groen in huis niet te missen is. Daarom hebben we ook een mooie Strelitzia plant als eyecatcher bij het eetgedeelte staan.

Op Instagram doe ik veel inspiratie op door het volgen van verschillende interieur accounts, maar ik laat me ook inspireren door meubelzaken. Een favoriet is Meubelpark de Bongerd, de winkels van Raw Interiors en nog veel meer. Hier vind ik de mooiste decoratie voor in huis. Wel wat aan de prijzige kant, maar ik heb gemerkt dat ik liever spaar voor de eyecatchers die ik echt graag in huis wil hebben staan.

Ik vind de details namelijk erg belangrijk in huis, dat maakt het voor mij echt af. Fan ben ik van het merk Bombyxx. De vazen en de windlichten hiervan vind ik prachtig. Verder haal ik ook inspiratie uit interieur boeken ook weer iets waar ik niet genoeg van kan hebben."

bombyxxkaarsen-windlichten

Wat heb je veranderd in huis?

"Omdat het huis niet naar smaak was toen we het kochten is er best veel te doen. Er ligt bijvoorbeeld een witte marmeren tegelvloer, op de muren zit granol structuur, er zit nog een oude keuken in die groen was en noem maar op.

In de anderhalf jaar dat wij hier wonen, hebben we gelukkig al erg veel aan kunnen passen om het meer naar onze smaak te maken, vooral met behulp van familie. We hebben bijvoorbeeld de keuken zwart geverfd, boven de trap zwart geschilderd, alle muren opnieuw geverfd etc.

Wij willen een stuk uitbouwen zodat het eetgedeelte opschuift en we een nieuwe keuken kunnen laten plaatsen met een groot eiland. Bij deze verbouwing willen we ook de garage betrekken en komt er een kantoor. Nog genoeg te doen dus, maar stap voor stap komen we steeds dichterbij ons droomhuis."

Lees ook: Binnenkijken bij Priscilla: Japandi met een vleugje mid century

woonkamer-bloktafel-salontafelwoonkamer

Heb je tips die je graag zou willen meegeven?

"De tip die ik zou geven is: heb geduld. Dat vond ik in het begin nog weleens lastig. Het liefst wil je dat je woning gelijk af is, maar ik heb nu gemerkt dat het belangrijk is om de tijd te nemen. Het proces naar het eindresultaat is ook erg leuk om te zien. Het is in mijn ogen ook zo dat je eigenlijk nooit klaar bent in huis met klussen en als je klaar bent dan slaat de veranderdrang weer toe."

Lees ook: Binnenkijken in een sfeervol nieuwbouwhuis in de Randstad 

slaapkamer-lampen-eric-kustertafel-woood

Meer zien van Jessie haar interieur? Volg haar op: @Interior.byjess