Een sfeervol nieuwbouwhuis in de randstad
Binnenkijken
Binnenkijken
3 min

Een sfeervol nieuwbouwhuis in de randstad

3 min

In een klein dorpje in de randstad woont Larissa samen met haar man en twee kinderen in een sfeervol nieuwbouwhuis.

"Een paar jaar geleden wilden we graag verhuizen omdat we een grotere tuin en woonkamer zochten. Een dorpje verderop kwamen we een nieuwbouwproject tegen waar we onze huidige tussenwoning kochten. Door het gebruik van warme tinten en luxe materialen heb ik ons nieuwbouwhuis omgetoverd tot een sfeervolle woning."

woonkamer-zwarte-kast-marmer-salontafel-sfeervol

Hoe omschrijf je jouw stijl?

Ik geloof dat je van ieder huis een thuis kunt maken. Mijn stijl is een combinatie van hotel chic en ton-sur-ton. Ik hou van luxe materialen in aardse tinten. Dit straalt de rust uit die ik zoek in een huis. Wanneer je in één kleurgroep verschillende materialen zoals hout, marmer en velvet door elkaar gebruikt is het allesbehalve saai. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur. Tijdens een lange wandeling in het bos of aan het strand kom ik tot de leukste ideeën. Ik vind het erg leuk om zelf te klussen in huis. Zo hebben we de cinewalls zelf gemaakt. Ook hebben we de hal betegeld, het bureau gemaakt en het toilet zelf geplaatst en betegeld. Ik vind het niet alleen leuk om samen met mijn man te klussen, maar het geeft me ook veel voldoening. Ons aankomende project is de hal verder afmaken. Er komt een mooi behang op de wanden met een lambrisering van akoestische panelen. Ik heb nog heel veel ideeën en wensen, maar ik kan ook enorm genieten van wat we al hebben!

Woonkamer-cinewall-diy-hotel-chiquewerkruimte-kantoor-werkplek-thuis-houten-panelen

Wat zou je als interieur tip willen meegeven ?

Ieder huis kan aanvoelen als een thuis. Vergeet niet dat dit tijd nodig heeft. Wat wil je graag veranderen en creëren? Stel hierbij jezelf de vraag; wat wil ik absoluut bewaren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een erfstuk of iets waar je ontzettend blij van wordt. Daarna maak je een moodboard met wat je graag wil bereiken. Wat is ervoor nodig om jouw droom te bereiken? Laat een lichtplan maken of maak er zelf een. Licht is sfeerbepalend en daardoor ontzettend belangrijk. Je hebt op de juiste plek licht nodig, maar ook de kleur en de felheid van het licht doen veel met de sfeer.

slaapkamer-sfeervol-hotel-chique

Stylingtips van Larissa

Wanneer je een goede basis hebt neergezet is het tijd om het geheel af te stylen. Dit is minstens zo belangrijk als een goede basis. Stylen doe ik graag in oneven aantallen. Voor op de salontafel kun je bijvoorbeeld een dicht tafelboek gebruiken. Zet hierop een marmeren dienblad met een kralenketting, namji doll en kandelaar. Speel ook met de hoogtes, zo blijft het interessant om naar te kijken. Heb je een hanglamp boven de eettafel hangen? Hou de decoratie op tafel dan rustig. Ga voor een opengeslagen tafelboek met houder. Natuurlijke materialen hebben vaak aardse tinten. Ze matchen daardoor perfect met elkaar. Denk aan marmer, koraal, zeegras, schelpen en agaat schijven. Kussentjes op de bank maken het geheel af. Ga voor luxe kussentjes van velours in dezelfde tinten als de bank. Vergeet ook de kaarsen niet in beige-taupe tinten. Als de kaarsjes branden ziet alles er nog sfeervoller uit.

gouden-tegels-modern-interieurslaapkamer-baby-sfeervol-modern

Meer zien van Larissa haar interieur? Volg haar op @Larissa_interior