Trend Alert! Houten Panelen

Houten panelen zijn hot. Dan heb ik het niet over een paar houten latjes. Nee, deze houten panelen zijn echte blikvangers. Ze geven je muur iets extra’s door middel van strakke lijnen, natuurlijk materiaal en een uniek ontwerp. Ze passen helemaal in een modern interieur en zijn makkelijk te combineren. Daar blijft het niet bij: deze houten panelen hebben een unieke dempende eigenschap, waardoor ze de akoestiek in je huis drastisch verlagen. Zo heb je minder last van geluid van je buren en andersom! Bovendien is het een uitkomst voor mensen met een open leefruimte.

Waarom houten panelen ophangen?

Naast het feit dat houten panelen een streling voor het oog zijn, verbeteren ze ook de akoestiek in huis. Door het vilt aan de achterkant van de latten wordt geluid geabsorbeerd. Om deze reden zijn ze ook populair in kantoorinrichtingen en vergaderruimtes. Houten panelen toveren je woonkamer om tot een oase van rust. Je blokkeert het geluid van de buren en verminderd galm in huis. Zo zijn deze panelen fijn in de slaapkamer voor een goede nachtrust en werken ze goed achter de tv.

Werk je thuis? Dan maak je je thuiskantoor compleet met houten panelen. Je monteert of plakt houten panelen aan de muur of het plafond. Bekleed een hele muur, of kies voor één strook. De panelen zijn makkelijk op maat te maken en bovendien flexibel. Zo hoeft je muur niet spiegelglad te zijn.

Lees onder de foto verder >

werkruimte-kantoor-werkplek-thuis-houten-panelen
@Larissa.Interior gebruikte de panelen om een prachtige werkplek te creëren

Scandinavisch minimalisme

Houten panelen passen helemaal in de “Scandinavisch minimalisme” trend. Laat dat nu net hun herkomst zijn! De voorloper in de fabricatie van deze houten panelen is het merk WoodUpp. In 2017 ontwikkelde dit Deens merk het eerste houten paneel: het akupaneel.

Materiaal

Tegenwoordig vindt je houten panelen overal. Bij Praxis vind je houten panelen in drie kleuren: licht eiken, grijs eiken en zwart. Het hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Dit is te zien aan de PEFC-certificatie. Het vilt aan de achterkant is gemaakt van gerecyclede PET-flessen, wat de panelen extra duurzaam maakt. Daarnaast zijn de panelen zowel horizontaal als verticaal te bevestigen.

Hieronder een foto van de houten panelen van Praxis. Het is de kleur licht eiken en er zijn drie stuks naast elkaar gehangen. Gemakkelijk opgeplakt met montagekit, een kind kan de was doen 😉 

houten panelen woodupp praxis
Rank Tng-ous

Shop onze favorieten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Interiorvibes
Logo