Binnenkijken in de drive-in woning van interieurstylist Marloes
Binnenkijken
Binnenkijken
2 min

Binnenkijken in de drive-in woning van interieurstylist Marloes

2 min

Meet Marloes, 28 jaar en fulltime interieuradviseur. Ze woont samen met haar vriend en rode kater Chonkie in een jaren '70 drive – in woning in Ede. 

Hoe komen jullie terecht in deze prachtige koopwoning?

We huurden hiervoor een appartement in het centrum van Ede waar we heel fijn woonden, maar tijdens een etentje voor ons 9-jarig jubileum besloten we toch om iets te kopen. We begonnen met bezichtigen, maar toen brak corona uit en zette we de bezichtigingen stil. Na een paar maanden opperde ik om toch maar verder te zoeken en het eerste huis wat we toen bekeken werd van ons! Op 5 oktober 2020 kregen wij de sleutels van dit huis, onze eerste koopwoning. We hebben veel ruimte en licht, vrij uitzicht en een diepe tuin. Precies wat we wilden! Mijn smaak is een mix van verschillende stijlen; Japandi, industrieel, Scandinavisch en klassiek. Ik vind het juist leuk woonstijlen met elkaar te mixen, dit maakt het jouw unieke huis.


Hebben jullie veel geklust in huis?

In die twee jaar is er redelijk veel aangepakt in huis. De basis was goed. Alle muren waren gestuct, er zat een nieuwe vloer, keuken en badkamer in, maar er ontbrak naar mijn idee sfeer. Ik wilde graag een rustige, warme uitstraling in huis, dus je ziet veel aarde en beige tinten terug in ons interieur, met zwart als stoer accent. Alle muren, kozijnen en trappen werden geschilderd. Ik betegelde samen met mijn vader de achterwand in de keuken, we maakten een ombouw om de lelijke afzuiger en een jaar geleden hebben we ook de badkamer verbouwd. Ook wilde ik graag sierlijsten op de muur in de woonkamer, dus besloot ik dit zelf te doen. Na twee dagen zwoegen mag het resultaat er zeker zijn, we krijgen er heel veel complimentjes over.Klus je zelf in huis?

We doen veel zelf, maar krijgen met lastigere klussen, zoals de badkamer hulp van onze ouders. Dat is echt ontzettend fijn! Voor mijn werk ben ik altijd bezig met interieur; de nieuwste kleuren, trends en meubels. Hierdoor doe ik veel inspiratie op. Ik zit natuurlijk dagelijks op Instagram, Pinterest en loop ook regelmatig een woonwinkel in. Daardoor verander ik ook vaak in ons interieur. Ik vind het leuk om een muurtje te verven of behangen, wissel accessoires af of zet weer iets in de lak. Dat vind ik heerlijk om te doen, lekker bezig zijn met het interieur! We hebben nog wel een paar wensen voor in de toekomst. Zo willen we graag een schuifpui maken zodat we deze lekker open kunnen zetten in de zomer. Daarnaast wil ik het toilet nog een upgrade geven, zodat hij bij de rest van het interieur past en ook de tuinkamer wil ik komende tijd een nieuwe look geven.


Heb je nog tips?

Ja, een tip die ik wil meegeven is: maak een plan! Het gaat zo vaak fout doordat je zonder een idee begint met kleuren op de muur en het shoppen van meubels. Hierdoor kijk je niet naar het geheel, maar naar de individuele items. Dus, bestel zoveel mogelijk stalen van de stoffen, kleuren en materialen en leg deze bij elkaar om te zien of dit met elkaar matcht. In mijn adviezen geef ik ook vaak mee dat een vloerkleed ontzettend belangrijk is. Deze brengt de meubels samen en hierdoor oogt het veel knusser. Kies ook liever voor een groter kleed dan een te klein kleed, dit maakt de ruimte namelijk optisch groter en verbetert ook nog eens de akoestiek.

Meer zien van Marloes haar interieur? Volg haar op @loesinterieurdesign