Snel een huurwoning vinden? Profiteer nu van dé huurhack van 2024!
in Tips

Snel een huurwoning vinden? Profiteer nu van dé huurhack van 2024!

Een huurwoning vinden onmogelijk? Niet met onze gouden tip. Dé huurhack van 2024 staat voor je klaar en wij kunnen al verklappen: hij gaat je veel stress én tijd besparen. 

Hoe werkt het?

Rentbird is een website die een unieke service biedt aan huizenjagers. Het is simpel: je vult je gegevens in, beschrijft je ideale huurwoning en Rentbird gaat voor je aan de slag. Dankzij slimme zoekbots vind jij je nieuwe woning in no-time.

Hoe? Nou, met deze exclusieve service ben je telkens één van de eersten die een alert krijgt als er een nieuwe woning op de markt komt. Zo heb je de kans om als eerste te reageren. Daarmee onderscheidt Rentbird zich van andere huizensites, die je alleen maar het nieuwste aanbod laten zien.

Want, als je grondig zoekt, zijn er nog steeds betaalbare woningen beschikbaar. Maar je komt dan al snel het probleem van intense concurrentie onder huizenzoekers tegen.

Honderden mensen azen op de betaalbaarste huurwoningen, wat leidt tot woningcorporaties die de reactietermijn binnen enkele minuten sluiten. Met andere woorden, als je niet onmiddellijk reageert, loop je het risico om achter het net te vissen.

twee personen zoeken huurwoning op laptop

Kom zo snel mogelijk aan een huurwoning 

Met Rentbird ben je een van de eersten die het nieuwe aanbod ziet, want je wordt constant op de hoogte gehouden van de nieuwste huurwoningen op de markt. Wordt er een nieuwe woning geüpload die past bij jouw woonwensen? Dan krijg je binnen 30 seconden een melding. Zo bespaar je niet alleen een hoop stress, maar ook kostbare tijd.

Je hoeft niet langer urenlang te scrollen door huizensites en reacties te typen, om vervolgens teleurgesteld te worden. Nee, zodra er een woning voor je gevonden is, krijg je een bericht via e-mail of WhatsApp. Zie je het aanbod zitten? Dan reageer je met een paar klikken op de woning. Je reageert direct bij de verhuurder.

Het enige wat je moet doen, is je aan te melden op de website van Rentbird.

Met een abonnement krijg je:

 • Binnen 30 seconden een woning alert via WhatsApp of mail als er een nieuwe huurwoning is
 • Maximale kans op bezichtigingen
 • De optie om een zoekbuddy toe te voegen, zoals een partner of huisgenoot, die ook notificaties ontvangt
 • De mogelijkheid om vier zoekopdrachten uit te voeren, die je tegelijk kunt activeren
 • De belofte dat je in gemiddeld 4-8 weken een nieuwe huurwoning vindt

Niet tevreden? Dan krijg je je geld terug (binnen 14 dagen). Rentbird is geen makelaar en je betaalt daarom ook geen commissie.

koppel pakt dozen in voor nieuwe huurwoning

Een nieuwe huurwoning dankzij een slimme bot 

Het zoeksysteem van Rentbird houdt dag en nacht 1400 huizensites in de gaten. De zoekbots speuren deze duizenden verhuursites af en scannen elke minuut naar nieuw aanbod. Zodra er een nieuwe woning is, krijg je meteen een melding.

Omdat deze bots het aanbod direct van verhuursites halen, krijg je nieuwe huurwoningen als eerste te zien. Je hoeft daarom niet te wachten tot geliefde sites, zoals Funda of Pararius, hun nieuwe aanbod uploaden. Hierdoor heb je een voorsprong op anderen, die vaak óók meldingen hebben ingeschakeld voor deze twee populaire huizensites.

Hoelang duurt het voordat je een huurwoning vindt met Rentbird?

Gemiddeld duurt het 3-6 weken om via Rentbird een nieuwe huurwoning te vinden, maar dit hangt ook af van je wensen en regio. De enige regio heeft meer vraag dan de ander. Je kunt zo’n 12 meldingen per week verwachten, dus hier zit altijd wel iets tussen.

Rentbird biedt geen garantie dat je daadwerkelijk een huurwoning gaat vinden, want dat kan niemand beloven. Maar je bent wél altijd een van de eerste die op een nieuwe woning ziet. Zo zijn je kansen op een huurwoning veel hoger. Dat het werkt, zie je ook aan de positieve reviews van Rentbird, zoals deze:


“Het systeem werkt supergoed, natuurlijk is het hard werken om overal z.s.m. op te reageren, maar ik heb uiteindelijk binnen een maand mijn nieuwe huurwoning gevonden:) Bedankt!”Rosalie Udo


“Zonder goede hoop in het vinden van een woning in Zutphen besloten we onze kansen te vergroten via Rentbird. En wij zijn zo blij dat we dit hebben gedaan! Binnen 3 weken hebben wij ons droom appartement gevonden!  – Jasmijn


“Dankzij Rentbird kwamen we binnen een maand in aanmerking voor 3 woningen in Amsterdam. En dat terwijl het vinden van een woning in Amsterdam allesbehalve makkelijk is. Hele handige tool dus!”Ireen van Steenkiste 

Bovendien biedt Rentbird een niet-goed-geld-teruggarantie, dus je hebt niets te verliezen.

Lees ook: bij deze winkels krijg je verhuiskorting! 

Tips voor het vinden van je huurwoning

Iedereen weet dat een huurwoning vinden tegenwoordig niet van een leien dakje gaat. Met deze slimme tips maak je de kans nóg groter dan jij binnenkort nieuwe huissleutels in handen hebt.

 1. Schrijf alvast een leuke, persoonlijke reactie voor een toekomstige huurwoning. Vertel iets over jezelf, wat je doet en met hoeveel personen je in het nieuwe huis wilt trekken. Via Rentbird kun je ook een reactie laten genereren, wat ideaal is als hier niet zo veel tijd voor hebt.
 2. Heb je (waarschijnlijk) een garantsteller of borgsteller nodig, bijvoorbeeld als student? Regel dit dan vóórdat je aan je zoektocht begint.
 3. Beller is sneller: bel de verhuurder als er een telefoonnummer bij de advertentie staat.
 4. Zorg dat je de benodigde documenten al klaar hebt liggen. Dit scheelt gedoe. Meer over de documenten die je nodig hebt, lees je hieronder.
 5. En, als laatste: als je gebruikmaakt van Rentbird is het belangrijk om je telefoon en e-mail goed in de gaten te houden. Stel daarom meldingen in, zodat je er zo snel mogelijk bij bent als er een nieuwe woning is gevonden! Reageer zo snel mogelijk om je kansen te vergroten.

Tip: maak voor goedkope verhuurders van tevoren alvast een account aan, des te sneller kun je reageren als een woning beschikbaar komt.

koppel geeft elkaar high five na inpakken dozen voor nieuwe huurwoning

Welke documenten moet ik aanleveren bij de verhuurder? 

Als je in loondienst werkt, heb je de volgende documenten nodig:

 • Kopie ID / paspoort
 • Recent ondertekende werkgeversverklaring (en evt. arbeidsovereenkomst)
 • 3 meest recente loonstroken
 • 3 meest recente bankafschriften met zichtbare bijschrijving salaris conform loonstrook
 • Uittreksel GBA (Gemeentelijke Basisadministratie)

Indien je al een huurwoning bewoont:

 • Recent ondertekende verhuurdersverklaring
 • Bankafschriften met zichtbare afschrijvingen van laatste 3 maandhuren

Als zelfstandig ondernemer heb je de volgende documenten nodig:

 • Kopie ID / paspoort
 • Recent uittreksel KvK
 • Winst en verliesrekening laatste 3 jaar
 • IB60 formulier laatste 3 jaar
 • Uittreksel GBA (Gemeentelijke Basisadministratie)

Indien je al een huurwoning bewoont:

 • Recent ondertekende verhuurdersverklaring
 • Bankafschriften met zichtbare afschrijvingen van laatste 3 maandhuren

Ga je binnenkort verhuizen? Dan voorkom je een boel verhuisstress met onze verhuisgids. Verhuischecklist, tips en een stappenplan – het zit er allemaal in, dus bekijk het snel! 

De ultieme verhuisgids

Kun je Rentbird ook gebruiken voor het vinden van een sociale huurwoning?

Nee, helaas. Je gebruikt Rentbird alleen voor het vinden van particuliere huurwoningen. Dit zijn vrijesectorwoningen met een minimum huurbedrag. In 2024 is een huurwoning met een kale huur hoger dan € 879,66 een vrijesectorwoning.

Meer informatie over Rentbird vind je hier.

Je nieuwe woning budgetproof inrichten 

Als je dan eindelijk je nieuwe stekje gevonden hebt, wil je hem ook gezellig inrichten. Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je écht geen idee hebt waar je moet beginnen, is ons gratis e-book een goede start. Je vindt er handige tips over je interieur inrichten, vloertypen, gordijnen en meer. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een nieuwe woning in te richten, inclusief shoptips van de leukste interieurwinkels.

Daarnaast delen we op ons platform geweldige interieurtips, zoals lookalikes en trends. Wat dacht je van een Arte dupe behang op de muren van je nieuwe huurwoning? Wij zeggen er in ieder geval geen nee tegen!

Al met al zijn hier nog een paar tips om van je nieuwe huurwoning een paleisje te maken:

 1. Bepaal je stijl: Blader door interieurmagazines, online platforms zoals Pinterest en Instagram, en bezoek interieurwinkels om verschillende interieurstijlen te verkennen. Maak een notitie van hetgeen dat je aanspreekt en zoek zo je persoonlijke stijl bij elkaar.
 2. Personaliseer met accessoires: Voeg je persoonlijke touch toe aan de ruimte door middel van decoratieve accessoires zoals kussens, foto’s en je favoriete wanddecoratie. Dit geeft de ruimte een warme en uitnodigende uitstraling die past bij jouw stijl.
 3. Slimme opbergoplossingen: Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door slimme opbergoplossingen te gebruiken, zoals planken, manden, en multifunctionele meubelstukken. Zo houd je de ruimte georganiseerd en overzichtelijk.
 4. Verlichting: Speel met verlichting om de sfeer in je huurwoning te verbeteren. Voeg bijvoorbeeld verschillende soorten verlichting toe, zoals staande lampen, tafellampen en sfeerverlichting, om verschillende stemmingen te creëren en de ruimte gezelliger te maken.
 5. Planten en groen: Breng leven in je huurwoning door planten en groen toe te voegen. Kies voor makkelijk te onderhouden planten die passen bij de lichtinval en de ruimte. Planten zorgen niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit.

Lees ook: iedereen wil deze lookalike vertigo lamp


Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen