5 Handige ideeën voor je kleine hal

Heb jij een kleine hal en weet je niet hoe je het moet inrichten? Geen zorgen! Een kleine hal inrichten is een uitdaging, maar met een paar slimme trucs heeft het een heleboel potentie. In dit artikel geven we je tips en ideeën om van jouw smalle hal een gezellige én functionele ruimte te maken. 

1. Natuurlijk licht

Kleine of smalle hal? Zorg dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen valt. Dit maakt de hal een stuk ruimtelijker. Kies bijvoorbeeld voor een voordeur met veel glas en zorg dat ramen niet worden bedekt door gordijnen. Laat dat licht binnen!

Breng ook lichte kleuren aan op de muur. Lichte kleuren geven de illusie van ruimte en maken de hal luchtiger. Dit betekent niet dat je alleen maar wit moet gebruiken, je kunt ook kiezen voor zachte pastelkleuren of zandtinten.

Lees ook: de mooiste beige muurverf op een rijtje

2. In de lengte

Kies voor smalle items die de ruimte verlengen, zoals een smal vloerkleed of lange bijzettafel. Kapstokken of een schoenenkast zijn ook ideaal voor een kleine hal. Hang rechthoekige fotolijsten aan de muur om de ruimte te verlengen. Hang ze verticaal voor een optisch hoger effect.

Meerdere lijsten? Plaats ze op een fotoplank. Vermijd brede items die teveel ruimte innemen, dit maakt de hal krapper en belemmert de bewegingsruimte.

Lees ook: Japandi met een vleugje mid century

@xberre

3. Zorg voor opbergruimte 

Zorg ook voor de nodige opbergruimte. Kies voor opbergmeubelen zoals een kapstok of een wandrek om spullen op te bergen, maar hang ze niet te vol.

Vergeet ook niet de ruimte onder de trap. Het is een onbenutte plek, maar als je het slim aanpakt, kan het een hoop extra opbergruimte opleveren. Je kunt er een opbergkast van maken, een werkplek creëren of gewoon een plek voor je tassen en jassen op te hangen.

Kun je geen genoeg krijgen van interieurontwerp? Download hier ons gratis e-book met handige tips over je interieur inrichten!

4. Spiegels

Een andere truc om de hal ruimtelijker te maken is door het gebruik van spiegels. Spiegels reflecteren licht en geven de illusie van ruimte. Je kunt een grote spiegel aan de wand hangen of een aantal kleinere spiegels in verschillende maten gebruiken. Spiegels zijn niet alleen functioneel, ze kunnen ook een stijlvolle toevoeging zijn aan de hal.

Tip! Hier shop je de houten wandpanelen van de foto hieronder.

@styleby_isaolsen

5. Rust is key

Tot slot: Het is belangrijk om de hal rustig te houden. Dit betekent niet dat je alles moet weghalen, maar dat je moet kiezen voor opbergoplossingen die niet te veel ruimte innemen.

Een kast die tot aan het plafond gaat, is een geweldige manier om spullen op te bergen zonder dat het de ruimte inneemt. Ook kun je overwegen om een kleine tafel of kruk te gebruiken om spullen op te leggen.

Lees ook: zo maak je zelf sierlijsten op je muur@sagephillipshome HOW TO… elevate your hallway from basic to luxury on a budget! step one: add art step two: add a light above the art super easy right?! and yet it makes such a huge impact! SAVE this post for future reference! details: frame size: 16” x 16” photo size: 8.5” x 8.5” mat size: 3.5” be sure to follow @sagephillipshome along for more home hacks, DIYs, styling and decor! I’ve linked these frames and rechargeable lights on my ltk! head to the link in my BIO! • • • #HomeDecor #hallway #hallwaydecor #hallwaystyling #hallwaymakeover #hallwayinspo #art #artlights #amazonfinds #amazonmusthaves #amazonhome #amazonfinds2023 #gallerwall #diy ♬ original sound - The Shluv Family
Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen