Binnenkijken bij Manon:

Binnenkijken bij Manon: "Na 40 bezichtigingen vond ik mijn droomhuis"

In Rotterdam woont Manon (32). Haar stijl is een mix van Scandinavisch en Japandi. Door neutrale tinten en natuurlijke materialen te gebruiken creëert ze een oase van rust. 

Een echt thuis 

"Ik heb altijd gezegd dat ik mijn eerste koophuis alleen wilde kopen. Inmiddels werkte ik al een tijdje en had ook best wel wat spaargeld, dus het voelde goed om dit voor mezelf te doen. Toen ik dit huis voor de eerste keer zag, wist ik het meteen. Dit is het huis, dit is mijn thuis. En toevallig moest ik op mijn 30e verjaardag een bod doen en dat deed ik dan ook. Het bod werd geaccepteerd. Ik was zo dankbaar en blij, want vanaf die dag kon mijn huis en interieur-avontuur beginnen." 

japandi interieur keukenjapandi interieur woonkamer

Bekijk hier de hack voor Ikea Ivar kastjes 

Heb je veel zelf gedaan?

"Ja, dit huis was een behoorlijk project, want er moest veel gebeuren. En om geld te besparen, hebben we zo veel mogelijk zelf gedaan of laten doen door vrienden en kennissen. Zo hebben we de keuken een make-over gegeven door de keukenkastjes te verven en nieuwe tegels te plaatsen.

We hebben in de woonkamer, toilet en badkamer een mooie PVC visgraatvloer gelegd, de trap is opnieuw geverfd en we hebben een dakrenovatie gedaan. Alle muren in het huis hebben we laten spuiten. Dit is echt de investering waard, want iedere spuitlaag staat gelijk aan vier lagen verf, dus het is meteen heel dekkend en geeft geen strepen, echt een tip!"

Lees ook: Alle vloeren voor je woonkamer op een rijtje – van visgraat tot laminaat

japandi-interieur-woonkamerwoonkamer-japandi-nude

Heb je een bepaalde stijl?

"Sinds ik dit huis heb gekocht, is mijn passie voor interieur ontstaan. Mijn interieurstijl is het beste te omschrijven als een mix van Scandinavisch en Japandi, waar rust en eenvoud de boventoon voeren. Ik maak gebruik van neutrale tinten, zoals beige en bruin en van natuurlijke materialen, zoals hout en rotan.

Het duurde wel even voordat ik bij deze stijl ben gekomen. Ik wist namelijk eerst totaal niet wat mijn stijl was. Ik heb jaren gewoond in een studio van 25m2 en was toen nog helemaal niet bezig met interieur. Dus toen ik ineens een groot huis mocht inrichten, wilde ik er eerst even wonen en de sfeer van het huis voelen, voordat ik wist welke stijl ik mooi vond." 

Tip: De mooiste beige muurverf op een rijtje 

Waar haal je inspiratie uit?

"Op een gegeven moment ben ik gaan scrollen op Instagram en Pinterest en naar interieurwinkels gegaan. Een van mijn lievelingswinkels is Bolia in Den Haag (als je een keer in Den Haag bent, echt een tip om langs te gaan!) en toen wist ik het: dit is mijn stijl. Ik houd van neutrale tinten en natuurlijke materialen. Ik was meteen verliefd op die stijl dus ik nam hun magazine mee en ging aan de slag met een moodboard. Heel oldschool met een stuk karton en knippen en plakken.

Ik begon met de grotere meubels, zoals een bank, eettafel/zithoek en salontafel. Hierna koos ik lampen en pas daarna ging ik kijken naar de aankleding, zoals gordijnen, kussens en accessoires. Het was echt een proces wat stap voor stap ging. Zo werd bijvoorbeeld eerst de eethoek geleverd en daardoor kon ik een beetje zien wat voor lamp mooi zou zijn voor boven de eettafel en welke gordijnen daarbij zouden passen. En toen de bank werd geleverd, kon ik een beetje voor me zien wat voor salontafel en tv-meubel mooi zouden zijn." 

spiegel-japandi-nude

De interieurtip van Manon

"Mijn tip: geef het proces van inrichten tijd. Je hoeft echt niet meteen alles in één keer te beslissen. Het is een proces waar je ook echt van mag genieten. Meubels zijn duur en daardoor een investering. Het zou zonde zijn als je alles snel beslist en er dan later spijt van krijgt."

Lees ook: 10X onze favoriete Japandi eetkamerstoelen op een rijtje 

schilderijen-japandi-nude


Waar haal je je inspiratie vandaan?

"Naast woonwinkels zoals Bolia, haal ik ook graag inspiratie van Instagram. Ik weet niet hoeveel uur ik inmiddels al heb gescrold op Instagram, maar het zijn er veel, haha. Er zijn zo veel mooie huizen. Dus als ik nog een tip mag geven: kijk ook zeker op Instagram. En als je iets moois ziet maar je twijfelt bijvoorbeeld over de kwaliteit of je hebt andere vragen (soms is het lastig om via een afbeelding te bepalen of iets ook in jouw huis past), stuur dan gerust een berichtje naar die persoon. De interieur community op Instagram is zo’n fijne community, iedereen is heel lief en behulpzaam, dus zeker de moeite waard om een berichtje te sturen."

Shop hier de Ferm Living Pond spiegel

Waar ben je het meest trots op?

"De houten kerstboom die ik samen met mijn vader heb gemaakt vorig jaar (verwacht veel spam in december). Mijn opa had vroeger een timmerfabriek, dus dat wij een liefde hebben voor hout kwam niet uit de lucht gevallen. En toen mijn vader me vroeg of ik ook een houten kerstboom wilde in mijn huis (mijn ouders hebben namelijk al jaren een houten kerstboom), zei ik meteen ja! Naast dat het super leuk was om het samen met mijn vader te maken, vind ik het zo gaaf om een houten kerstboom in mijn huis te hebben staan. Het past perfect in mijn interieur."

Wat staat er nog op de planning?

"Er zijn nog een aantal projecten die op de planning staan. Zo wil ik komende lente mijn balkon een make-over geven. Dat stond eigenlijk dit jaar op de planning, maar er kwamen wat dingen tussen waardoor het er niet van is gekomen. Maar verwacht komende lente zeker een balkon make-over! Verder wil ik nog iets met mijn hal beneden doen. Wellicht een mooi behang of wandpanelen. To be continued…"

Meer zien van Manon haar interieur? Volg haar op: @Maisondemanon

Reactie plaatsen