Zo haal je de Parijse stijl van Emily in Paris in huis
in Tips

Zo haal je de Parijse stijl van Emily in Paris in huis

Emily in Paris, de show op Netflix zorgt voor de broodnodige Franse stijl, gecombineerd met veel liefde, lust en drama. De kers op de taart is de architectuur en het chique Franse interieur - om bij weg te dromen. Wil je je innerlijke Emily naar boven halen en je ruimte een Parisian chic make-over geven? Dan zijn hier vier manieren om deze verfijnde stijl te bereiken.

La vie en rose

Terwijl de mode in Emily in Parijs nooit faalt om hoofden te doen draaien, zijn veel van de interieurs van de show gekleed in veel rustigere, neutrale kleuren.

Romantische tinten zoals crème, roze en wit zijn bijvoorbeeld te vinden in Emily's appartement. Ze zorgen voor een romantische achtergrond, waardoor andere items de show stelen.

Ga voor goud

Lampen, kandelaars, spiegels… al deze mooie accessoires zien we terug op verschillende locaties. Eén ding valt op: ze zijn doorgaans allemaal goud- of koperkleurig.

Het toevoegen van één groot stuk koper of goud maakt de grootste impact. Denk aan een gouden spiegel à la Savoir - het kantoor waar Emily werkt.

Lees ook: Deze onweerstaanbare Ivar hack is voor elk budget

Sierlijsten

Een belangrijk element van de Parijse huisstijl is het lijstwerk, dat veel aandacht krijgt in de serie. We zien het terug bij vrijwel elke scène - van Emily’s appartement tot Savoir siert lijstwerk de muren.

Dit luxe design statement is gebruikelijk in Parijse appartementen, omdat de meeste in het begin van de 20e eeuw gebouwd zijn met gipsmallen.

Wist je dat sierlijsten makkelijk zelf te maken zijn? Pimp je deur met sierlijsten - Très chique!

Bron: Netflix

Maak een statement

Als het gaat om opvallende verlichting, stelt Emily in Parijs nooit teleur. Veel van de favoriete plekken van Emily en haar vrienden zijn versierd met opvallende bureaulampen van glas of retro mushroom lampen (die je ook makkelijk zelf maakt). Wij zijn fan!

Lees ook: Budgettip! Tuin opknappen voor weinig


Uitgelicht beeld bron : Netflix

Deze blog bevat affiliate links

Reactie plaatsen