Van klassiek naar hotel chique
Binnenkijken
Binnenkijken
2 min

Binnenkijken bij Tess: van klassiek naar hotel chique

2 min

Tess (33) switchte van klassiek naar hotel chique. Samen met haar partner en twee kinderen woont ze in een dorp onder de rook van Amsterdam. 

"Wij wonen in een koopwoning waar we dit jaar alweer 8 jaar wonen. Toen wij dit huis kochten dachten wij dat het huis redelijk instapklaar was. Beetje aanpassen naar smaak qua verf en wat nieuwe meubels, maar geen grote verbouwingen. Helaas bleek dat toch anders toen we er eenmaal woonden.

We hebben de badkamer en keuken vrij snel moeten renoveren, een nieuwe ketel moeten aanschaffen en toch best een hoop andere zaken. Maar goed, het wordt wel steeds meer naar onze smaak en dat is hotel chique." eethoek-hotel-chique

De overstap naar hotel chique

"Toen we hier kwamen wonen hadden we een klassieke inrichting, daarna gingen we al vrij snel over naar industrieel en sinds het Instagram tijdperk ben ik verknocht geraakt aan hotel chique. Dat is dus ook een beetje de stijl waar ik heen wil gaan. Ik zou mijn stijl nu vooral omschrijven als romantisch chique."

wandpanelen-wood-upp-hotel-chique

Shop de akoestische wandpanelen

zithoek-bank-wandlampen

Tip: Hier shop je Arte lookalike behang!

Doe-het-zelf-projecten

"Wij hebben in de loop der jaren veel veranderd aan het huis. Het voordeel is dat mijn vriend monteur is en dus heel veel zelf kan. Zo hebben we alle kozijnen in ons huis zelf vervangen voor kunststof kozijnen. Een aantal andere aanpassingen in de woning hebben we ook zelf gedaan, maar waar ik tot nu toe het meest trots op ben is de slaapkamer (zolder) en het toilet!

Op het stucwerk na hebben we alles zelf gedaan. Ook de kamer van onze oudste zoon heeft hij volledig aangepakt en het bed zelf gebouwd. Ik bedenk, hij maakt. Of ik nog meer projecten in gedachten heb? Jazeker! Zo moet de hal nog aangepakt worden, de trap naar zolder en ik wil heel graag een nieuwe vloer."

Lees ook: Maak zelf een Ikea keukeneiland – 2X DIY'stuin-hangmat-parasoltoilet-hotel-chique-donker

Tips van Tess 

"Wat ik graag als tip wil meegeven aan mensen die bestaande bouw kopen? Denk goed na over energiezuinig wonen! Zeker in deze tijden zijn de prijzen voor gas en elektra niet normaal meer. Schaf dus meteen zonnepanelen en een airco aan."

Meer zien van Tess haar interieur? Volg haar op @livingwith.tess